Beluister hier Michael Stipe’s eerste nieuwe muziek sinds het einde van R.E.M.

Het is nu bijna drie jaar geleden dat R.E.M. ermee stopte. Terwijl we sindsdien al het één en ander hebben gehoord  van Peter Buck en Mike Mills bleef het van de kant van frontman Michael Stipe nog stil.

De zanger heeft nu ook voor het eerst weer muziek uitgebracht. Tom Gilroy, een oude vriend en collega van Stipe, heeft de film The Cold Lands gemaakt en hij heeft daarbij de R.E.M. frontman gestrikt voor een stukje muziek voor de soundtrack van de film.

Het nummer zit onder drie minuten durend bonusmateriaal en is instrumentaal. Waarschijnlijk zou het niet opgevallen zijn als het door iemand anders was gemaakt dan Michael Stipe, maar het is leuk om te weten dat hij weer wat met muziek doet. Het nummer, en een uitgebreid interview met de zanger, kun je hier vinden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>