IJzersterk Wild Beasts overtuigt in de Melkweg

Ik zag Wild Beasts voor het laatst zo’n tweeënhalf jaar geleden in de Oude Zaal van de Melkweg. Gisteravond stonden ze opnieuw op hetzelfde podium, waar de band rond Hayden Thorpe en Tom Fleming duidelijk liet horen gegroeid te zijn. De band heeft veel meer ruimte gemaakt voor synthesizers, die hun geluid duidelijk verrijken, terwijl de eerst wat fletse Thorpe door het vele touren duidelijk aan podiumpresence heeft gewonnen.

Het zwaartepunt van het concert lag logischerwijs bij het eerder dit jaar uitgekomen Present Tense. De eerste zeven nummers kwamen, op twee kleine uitstapjes naar Two Dancers uit 2009 na, allemaal van deze uitstekende plaat. Hoogtepunt van dit deel van de show vormde het tweeluik ‘A Simple Beautiful Truth’ en ‘Daughters’, niet geheel toevallig gezongen door bassist Fleming.

Na dit nieuwe werk schakelde de band moeiteloos over naar oudere nummers als ‘Hooting & Howling’, ‘Reach A Bit Further’ en het geweldige ‘Nature Boy’, ‘a song about sex’, aldus Fleming. Met ‘Bed Of Nails’ van hun doorbraakplaat Smother uit 2011 werkte Wild Beasts daarop naar de toegift toe, die werd ingezet met prijsnummer ‘Wanderlust’ van Present Tense, waarbij het ‘don’t confuse me with someone who gives a fuck’ extra bijtend door Thorpe over de zaal werd uitgespuwd.

Voor de rest van de toegift greep Wild Beasts weer terug op ouder werk door met ‘All The King’s Men’ en ‘Lion’s Share’ twee van de sterkste nummers uit hun oeuvre te spelen. Afsluiter ‘End Come Too Soon’, daar is vast over nagedacht, was prachtig, met een lang instrumentaal stuk waarbij Thorpe als het ware over het podium zweefde. Toen de band na de ‘drop’ het nummer afmaakte was het einde van een uitstekend concert inderdaad veel te vroeg daar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>