2ManyDJs blaast dak van nieuwe TivoliVredenburg tijdens openingsfestival

 

2ManyDJs in de Ronda

2ManyDJs in de Ronda

Gisteren was het na een lange bouwperiode, en een aantal proefconcerten, dan eindelijk tijd voor het eerste grote evenement in Utrechts nieuwe poptempel. Het TivoliVredenburg Festival lokte een groot aantal bezoekers met vooral Nederlandse acts en een nachtprogramma met een forse Belgische inbreng met onder andere Magnus, Goose en 2ManyDJs.

Wat bij binnenkomst als eerste opvalt is dat de nieuwe TivoliVredenburg echt enorm is. Beneden is de ingang naar de Grote Zaal, wat eigenlijk de concertzaal van het oude Vredenburg is, terwijl een aantal trappen naar boven voeren. Helemaal bovenin het complex zijn aan een grote hal de drie zalen Pandora, Hertz en Cloud Nine gelegen, terwijl de Ronda, die de rol zal gaan vertolken van het inmiddels verlaten Tivoli Oudegracht, op een soort tussenverdieping zit.

In diezelfde Ronda staan ook het leeuwendeel van de publiekstrekkers tijdens het nachtprogramma van het openingsfestival. De zaal lijkt overigens kleiner dan verwacht, maar door de breedte bedriegt de schijn over hoeveel mensen er daadwerkelijk naar binnen kunnen. Goose weet in ieder geval het publiek in de, tot dan toe, redelijk gevulde zaal mee te krijgen met hun electrorock, die niet heel hoogstaand is maar live wel goed uit de verf komt.

Na Goose is het de beurt aan RAUW-opperhoofd Joost van Bellen. Als veelgeziene gast in het oude Tivoli mag hij natuurlijk niet ontbreken tijdens de opening van de nieuwe. Van Bellen draait in ieder geval een relaxte set, waar hij als lekkere opwarmer fungeert voor de ‘hoofdact’ van de nacht, 2ManyDJs van de Belgische Dewaele broers. Van Bellen introduceert de Belgen als ‘twee jochies die sinds dat ze zo groot waren al in Tivoli kwamen en er natuurlijk ook bij moeten zijn bij de opening van de mooiste concertzaal van Europa’.

Voor een uitzinnige, en bomvolle zaal, laat 2ManyDJs meteen horen waarom ze de grote publiekstrekker van de nacht zijn, met een set waarin alles langskomt, van deephouse, “Don’t you want me baby” en New Order tot enorme ballonfiguren die over het publiek heen dansen. Hopelijk hadden de acts in de andere zalen door de gemelde geluidslekken niet teveel last van de set van de mannen van Radio Soulwax, want de Ronda werd tijdens dit knallende feest meer dan goed ingewijd.

20140622_030840

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>