Concert: Tom Barman geeft zich over aan zijn lust om te dansen met Magnus in Paradiso

20150926_211940

Naast het aanvoeren van de beste band van de Lage Landen heeft dEUS-frontman Tom Barman ook nog de tijd om zich uit te leven in andere muzikale genres. Zo begon hij vorig jaar de groep TaxiWars met jazzsaxofonist Robin Verheyen en bracht hij ook in 2014 nog Where Neon Goes To Die uit, de tweede plaat van Magnus, het danceproject dat hij al een decennium geleden startte met producer CJ Bolland.

Die laatste groep stond gisteravond onder leiding van het triumviraat Barman, Bolland en voormalig Evil Superstars, dEUS en Eagles Of Death Metal-gitarist Tim Vanhamel in een matig gevuld Paradiso, voor een vermakelijke show van een stel mannen die duidelijk graag samen met elkaar op het podium staan. Nee, echt diepgaand en memorabel zijn de tracks van Magnus niet, maar wie voor een avondje ongecompliceerd dansen op lekkere electrorock met een vleugje techno komt, zit wel goed.

De meeste aandacht ging uiteraard uit naar Where Neon Goes To Die, al kwam debuut The Body Gave You Everything er met onder andere ‘Rhythm Is Deified’, ‘French Movies’ en, vlak voor de toegift, ‘Assault On Magnus’ (met een sterk solo technosetje van CJ Bolland aan het einde) er ook bepaald niet slecht vanaf. Die nieuwe plaat kenmerkt zich onder andere door fijne gastrollen van Selah Sue, David Eugene Edwards en Editors-zanger Tom Smith. Live kwamen deze bijdragen of van een bandje, of werden ze door Vanhamel overgenomen, die ondanks zijn tomeloze inzet niet de stem heeft om bijvoorbeeld Smith te doen vergeten. De kraker ‘Puppy’, die op plaat wel door hem wordt gedaan, knalde er dan wel weer lekker in.

Een vermakelijke show dus, met een groot spelplezier. Dat Barman en zijn kompanen het op het podium goed naar hun zin hadden bleek wel uit de grote grijnzen toen de mannen met een welgemeend “Dag schattekes” afscheid namen van het publiek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>