Concert: Frank Turner begint het jaar knallend in TivoliVredenburg

20160110_214432

Frank Turner is geen artiest die honderden uren in de studio doorbrengt totdat elk detail klopt en elk geluidje precies op de goede plek staat. Frank Turner hoort over het podium te rennen, springen en vliegen, als het even kan voor een uitzinnige menigte. Geen wonder dus dat hij gisteravond in TivoliVredenburg bijna als een kind zo blij was dat de kerstdagen achter de rug zijn en hij weer op pad mocht, met het concert in Utrecht als de aftrap van een Europese tour die verder nog langs onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voert.

Het concert in Utrecht belooft voor Turner en zijn Sleeping Souls in ieder geval veel goeds voor de rest van de tour; de band speelt in een uitverkocht huis en voorprogramma Skinny Lister, dat opzichtig uit hetzelfde vaatje tapt als Dropkick Murphys en Flogging Molly, heeft het publiek al lekker opgewarmd. Turner geeft zelf het beslissende zetje door te openen met het hoogtepunt van zijn nieuwe plaat Positive Songs For Negative People, ‘The Next Storm’, en ‘I Am Dissapeared’, misschien wel zijn beste nummer. De sfeer zit er in ieder geval al meteen goed in als een groot deel van het publiek woordelijk de teksten mee scandeert en de eerste pitjes al aan het ontstaan zijn.

Wat volgt is een mooie dwarsdoorsnede van het toch al wel behoorlijk uitgebreide oeuvre van de punktroubadour. Livefavorietjes als ‘The Road’, ‘If I Ever Stay’, ‘Peggy Sang The Blues’, ‘The Ballad Of Me And My Friends’, in een fraaie akoestische uitvoering, ‘Glory Hallelujah’ en ‘Get Better’ komen natuurlijk langs en stuwen de uitgelaten sfeer naar nog grotere hoogten. Zo vliegen de twee uur bijna ongemerkt voorbij, mede doordat Turner vaak bezig is met het publiek, grapjes maakt, Metallica riffjes speelt en de vaart er goed in houdt.

In de toegift stapt Turner nog een keertje in zijn eentje het podium op voor ‘The Angel Islington’, voordat de rest van de Sleeping Souls zich weer op het podium laat zien en bij ‘I Still Believe’ en ‘Four Simple Words’ nog één keer gas geeft. Na een al crowdsurfende koprol van grote man zelf verlaat een uitzinnig publiek van old friends en new friends met een grote grijns op het gezicht de Ronda. Volgende keer maar meteen de Heineken Music Hall doen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>