Concert: Tame Impala neemt de HMH mee op een magische trip

20160129_212957

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat 2015 het jaar was van Tame Impala. De band maakte met Currents de beste plaat van het jaar, was op Lowlands één van de hoogtepunten en groeide van een (bij het grote publiek) vrij onbekende psychedelische rockband door naar festivalheadliner. De Australiërs zullen er ongetwijfeld voor tekenen om 2016 net zo mooi te maken als vorig jaar en afgaande op hun eerste concert zou dat er zomaar wel eens in kunnen zitten.

Tame Impala koos ervoor om op Currents een andere weg in te slaan dan de groep op de eerste twee platen (Innerspeaker uit 2010 en Lonerism uit 2012) had betreden. Die eerste twee zijn psychedelischer, terwijl er op Currents meer ruimte is voor synthesizers en hiphop-achtige drumloops. Het merendeel van de nummers die in de stijf uitverkochte Heineken Music Hall voorbij kwamen, waren dan ook van de nieuwste worp, met de grootste hit ‘Let It Happen’, inclusief confettikanonnen, als voortvarende aftrap van een magische avondje.

Gelukkig speelde de band niet alleen maar nieuw materiaal en zorgden onder andere ‘It Is Not Meant To Be’ en de stamper ‘Elephant’ al voorzichtig voor wat handen in de lucht. Vanaf het stuiterende baslijntje van ‘The Less I Know The Better’ ging het helemaal los, helemaal nadat Kevin Parker erin slaagde om ‘Eventually’ live uit te laten groeien tot een zwoele stamper. Met ‘Why Won’t You Make Up Your Mind?’ en de sonische ontlading van ‘Apocalypse Dreams’ werkte de band uiteindelijk toe naar de toegift, waar ‘New Person, Same Old Mistakes’ (dat onlangs door Rihanna op haar nieuwe album werd gecoverd) haar livedebuut beleefde.

Als Tame Impala in de HMH iets liet zien, dan was het wel dat de band het afgelopen jaar enorm gegroeid is en inmiddels al naar zalen van het formaatje Ziggo Dome moet gaan kijken. Met de fantastische visuals en bijbehorende muzikale trip is dit niet eens zo’n gekke gedachte; een tent van dat formaat krijgen ze ook makkelijk op de knieën. Om dan toch maar een minpuntje aan te wijzen: voorprogramma Jagwar Ma kwam totaal niet uit de verf, daar had een PAUW veel beter gestaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>