DJ-Set van de Week, #1: Joker’s Essential Mix op BBC 1

.

Vandaag twee diamantjes. The Joker, die nog 25 moet worden, uit Bristol. Hij is al jaren een zeer bekende en veel gevraagde producer. In 2008 was hij de belofte, het wunderkind, de rebel die bass-muziek vorm begon te geven. Zijn Digidesign, een track die nog ruikt naar de dubstep-kelders uit de begintijd (zweet, verschaald bier en een half lege dansvloer), kun je hier effe luisteren. Of ga nog verder terug, naar dit nummer, Grimey Princess, toen hij 18 was. Rave. En dan hoor je meteen ook waar Rustie vandaan komt. En toen hoorden we eigenlijk niets van hem, totaan dit jaar. Want op dit moment wordt Joker‘s debuutplaat (hij is al vanaf zijn 16e bezig maar nu op een major) over de hele wereld in de schappen gelegd. The Vision, uit bij 4AD, toch een zeer betamelijk label. Vorige week kon je hem streamen, nu moet je gewoon lappen. Maar het is het waard. Een van de hoogtepunten van dit jaar. Bewijs? Pitchfork maakte hem helemaal af in hun recensie. Echt, bloed op het plafond. Carriere voorbij. Plaatsvervangende pijn op allerlei plekken waar het nog veel pijnlijker is. Lees dat stukje literair geweld hier. Met die release, zoals het hoort, komt airplay. Deze week mocht hij aanschuiven bij BBC 1 om de Essential Mix te verzorgen. En dat is een eer. En dus deed hij zijn best. Niet alleen om zijn fans te geven wat zij willen, maar stiekem ook een beetje om Pitchfork’s  Andrew Gaerig de mond te snoeren. Luister zelf maar.

Oh en Like hem op Facebook, dan kun je de instrumentals gratis krijgen!

 

.

.

De Tracklist, voor de kenners.

.

Joker – BBC Radio 1 Essential Mix (Tracklist)
01. Joker – Intro
02. Liam Petrelli – Old Era
03. Stinkahbell – Something In Your Eyes (Joker Special)
04. Benga – Faithless
05. Joker – Back In The Days (Feat. Buggsy Scars Shads)
06. Joker – Back In The Days Feat. Ghetts & Lil Nasty)
07. Joker – Skitta
08. Joker & Ginz – Purple City
09. Joker – Milky Way
10. Joker – Saturn
11. Sam Frank – Simple Life
12. 2000f & Jkamata – You Don’t Know What Love Is (Joker Special)
13. Joker & Sills – Slaughter House (Instrumental)
14. Skream & Sam Frank – Anticipate
15. Gemmy – Tales Of The Deep
16. Skream Feat. Trim – Tweedle
17. Joker – Tron]
18. Red Light – Unknown
19. TC – Wait A Minute]
20. Benga – Running]
21. [email protected] – A Case Of The Bleeps
22. Joker & TC – It Aint Got A Name
23. Joker – On My Mind (Featt William Cartwright) (Extended BBC Radio 1 Version)
24. Joker – On My Mind (Rustie Remix)
25. Joker – On My Mind (Goldie Remix)
26. Joker Feat. Buggsy And Otis Brown – Lost
27. Joker – Trancey (Aka Sherbet Face)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>