Dubstep Knaller van de Week (met vette video): Duke Westlake

Duke Westlake komt uit het Los Angeles van Stones Throw en Brainfeeder. Een generatie na de Britse dubstep en de New Yorkse hiphop. Iets nieuws dat nu in het Amsterdam van Off Centre en Pitch en het Den Haag van State X een glorietijd beleeft. Een hybride vorm van smerigheid waar ik mijn hele puberteit op heb gewacht. Hij is met zijn nieuwste single meer dan terecht de Dubstep Knaller van de Week.

 

Hij kwam in mijn leven toen hij een ode bracht aan de toen net overleden Nate Dogg. Zie hier. Toen zag ik dat Duke Westlake bij Knocksteady zit. En dat is wel een hele toffe club. En hij maakte een remix van Dumbfoundead en van Arcade Fire en van Phoenix. Verder werkt hij met Knockstudy en geeft hij zijn kennis door aan de nieuwe generatie, kijk maar. Volg hem hier.

Duke Westlake is een van de vier leden van E. Super. Hun debuut Side A is een historische release, die je hier MOET kopen. E. Super bestaat uit Maestroe (Duke Westlake), Kuest1, Alwayz Prolific, en Alpha MC. Hier alvast een klein voorproefje. Maar ga naar hun Soundcloud voor de rest, geloof me. En volg ze hier.

Ok komt ie. De video is wat mij betreft de vetste dubstep-video ooit. Gemaakt door Max en Greg van de Bitwise Operation. Hier is Duke Westlake, met een potje Californische Dubstep. bam.

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>