De Dubstep Knaller van de Week: The Architekt uit Philly

 

 

 

 

 

Toen zijn Viscera in juli van dit jaar uitkwam wist ik niet zo goed of dit nou heel nieuw was of heel onorigineel. Maar dat debat over Amerikaanse dubstep wordt nu zelfs door James Blake gevoerd (polemieken hier, hier en hier en hier)… En dan wordt het saai. En als Dubstep een ding niet is, dan is het wel saai. Vooral niet die vunzige Amerikaanse sound.

The Architekt, Michael Pipitone, is zo’n creatieve alleskunner uit Philadelphia die zichzelf geen genres oplegt. Hij doet het gewoon. En dan bedenkt ie achteraf wel hoe het moet heten. Ik vind dat heel fijn, omdat je dan nog eens op iets nieuws stuit. The Architect is bovendien een van de weinigen die moeiteloos mash-ups produceert en ze in zijn live sets verwerkt. Mijn zwakke plek voor mash-ups heb ik hier nog niet ten volste te berde gebracht, maar dat komt nog wel. Voor nu volstaat het om deze mash-up van Com Truise en Biggie te horen, en te zien hoe vet dat is.

The Architekt is dus niet vies van een mash-upje hier en daar. Terwijl de meeste hippe DJs dat toch een beetje werk vinden voor slaapkamer-youtubers die niet aan de bak komen als “echte” DJ. Maar de Architekt vindt dit allemaal niet zo interessant. Hij doet het gewoon. Voordat ik je zijn nieuwste nummer laat horen, en dus onthul wat de Dubstep Knaller van deze week is, komt eerst nog even Viscera, en Vicious Circles & Love Triangles. Twee platen die in elke collectie thuishoren.


 

Oh ik kan niet kiezen. Zijn nieuwste nummer is net, 13 uur geleden, online gezet. En hij is lekker. Maar ik twijfel om toch voor die remix te gaan. Nou eerst maar even zijn nieuwste single Abduction, een zeer puristische banger.

En dan die smeuiige remix, altijd een succes wat mij betreft. En hij heeft M.I.A. En hij heeft drilboorgeluiden. Te vet. De Dubstep Knaller van deze Week is Steppin Up, van M.I.A., in de Dubstep Remix van The Architekt. Geniet!

Zorg dat je hem volgt en hou zijn soundcloud in de gaten voor nieuwe bangers en zijn tumblr omdat dat leuk is. En als je wilt meepraten of in de toekomst prijzen wil winnen, moet je ons even LIKEN op facebook. yeah.

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De Dubstep Knaller van de Week: The Architekt uit Philly

  1. Pingback: Stream de Prachtige Plaat van Jamie Teasdale. Zo Mooi! | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>