Stream de Prachtige Plaat van Jamie Teasdale. Zo Mooi!

FACT mix 288 – Kuedo by factmag

Dit hier is de Factmix die Kuedo vorige week uitbracht, waarin hij ook stukjes van zijn nieuwe plaat draait. Beneden vindt je de link naar de hele albumstream.

Ja, eigenlijk moet je gewoon naar The Guardian gaan, toch al de beste krant van Engeland. Steeds meer ook hebben ze hele goeie muzieksmaak. Dit is een beeldschoon muziekstuk. Severant, een debuut maar dan anders. Want Jamie Teasdale stond samen met Roly Porter als Vex’d,  aan de basis van de Dubstep (zie hier), een genre waar wij hier ook vaak over schrijven. Hun EP Function (zie afbeelding) was een mijlpaal. En hun debuut LP Degenerate was een baanbrekende ervaring.

Inmiddels is Dubstep op het niveau van Beyoncé gekomen. Qua verkoopcijfers en algehele populariteit. En nu doet iedereen post/dubstep. Of hoe het ook heet. Veel bass. En dan is alles wat vroeger instrumentale hip/hop of dubstep heette vanaf nu gewoon Bass Music. Prima. Vex’d is klaar. Nu in zijn eentje verder als Kuedo. Dit is fascinerende muziek.

Opmerkelijk genoeg zei een van de Pauzen van de Dubstep er vorig jaar in een interview met Andrew Ryce dit over.

A small fraction of the all out banging stuff has some genuine beauty to it, some real innovation and good intent, but the mass of that stuff is just heartless. Boys fucking around with their wobb presets trying to out do each other, it’s like lads revving their cars in front of one another, it means fuck all. 

.

Daar kan zelfs James Blake met zijn snobbisme niet tegenop. Maar Jamie Teasdale mag alles zeggen, hij heeft dit zo ongeveer uitgevonden. Anyway. Beluister HIER dit wonderlijke werk, en bedenk er zelf maar een naam voor. Ik noem het gewoon muziek. Klaar. Complimenten voor The Guardian voor deze exclusieve premiere.

Wil je vaker stukjes van ons lezen?
 Like dan onze Facebook en dan komt alles goed.


facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stream de Prachtige Plaat van Jamie Teasdale. Zo Mooi!

  1. Pingback: ADE #2: Hudson Mohawke Vernietigend in de Bitterzoet | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>