Lowlands 2010 na een week bijna uitverkocht

Mensen die deze zondagmiddag dachten een weekje na de start van de voorverkoop van Lowlands 2010 een kaartje voor het festival te kopen, kwamen tot een voor hen vervelende ontdekking: na een week leek het er even op dat alle circa 55.000 reguliere tickets voor Lowlands 2010 compleet waren uitverkocht, op nog een handvol Walibi-combikaarten en tickets met een CJP-korting van 10 euro na.

Update: 19.05 uur: De organisatie meldt dat er een ernstige fout is gemaakt in het ticketsysteem. De blokkade voor de CJP-kaarten zou dubbel zijn ingevoerd. De foutieve blokkade is nu opgeheven waardoor er nu nog 10.000 kaarten beschikbaar zijn.

Mensen die vanmiddag een combi-kaart hebben gekocht omdat de reguliere kaarten op uitverkocht stonden kunnen naar [email protected] mailen indien ze deze kaart willen omruilen. Ook al blijken er dus nu nog 10.000 kaarten beschikbaar te zijn, na deze blunder verkopen die waarschijnlijk alsnog binnen de kortste keren uit. En dit neemt niet weg dat 45.000 Lowlands-kaartjes in een week verkocht nog steeds erg veel is.

De organisatie meldde eerder al dat er mogelijk tussen nu en het festival nog kaarten van sponsors vrij kunnen komen als deze niet voor winacties worden gebruikt. Je tot de zwarthandel wenden is niet slim: die tickets worden zoveel mogelijk ongeldig gemaakt om weer in reguliere verkoop te belanden.

En zo staat de naam Lowlands inmiddels op eenzame hoogte als het populairste festivalmerk in de Benelux. In Engeland is het een goeie gewoonte dat grote festivals als Glastonbury of T In The Park binnen luttele uren zijn uitverkocht, maar dit binnen een week uitverkopen van Lowlands is uitzonderlijk. Uiteraard moet de kaartverkoop sneller zijn gegaan vanwege het al rappe uitverkopen van vorig jaar (begin mei al). Wie toen achter het net viste en per se naar Lowlands wil, zal nu zijn slag hebben geslagen.

Daarbij is ongetwijfeld het vertrouwen groot dat het met de line-up van Lowlands uiteindelijk sowieso wel snor zit (wat ook zo is, op dit moment zijn alleen nog Blink-182, PLASTIKMAN en Admiral Freebee bevestigd), of het maakt festivalgangers niet eens uit wat er allemaal optreedt: de sfeer is het belangrijkst en/of Lowlands is het hipste festival waar je nu eenmaal bij moet zijn. Dit snelle uitverkopen is uiteindelijk het vervelendst voor iedereen die de line-up toch wil afwachten alvorens een kaart te kopen.

Felicitaties aan de organisatie zijn op z’n plek. De hamvraag aan de lezer/Lowlands-ganger: Was/ben jij op tijd?

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Lowlands 2010 na een week bijna uitverkocht

 1. Buze

  Stiekem baal ik hier van. Ik had nog even wat meer tijd nodig om te beslissen.

    /   Reply  / 
  1. Rianne

   Op het moment lijkt het er op dat er weer wat kaarten beschikbaar zijn =)

     /   Reply  / 
 2. tbeest

  Ik was op tijd :-) Elke jaar een mooi feest met leuke bands, goede sfeer. Dus waarom wachten met kaartjes kopen…

    /   Reply  / 
 3. Paul

  Kaarten weer beschikbaae… Rectificatie??? Niet te snel roepen voortaan….

    /   Reply  / 
  1. Joris Rietbroek Auteur

   Niet te snel geroepen, alleen info van de lowlands-site overgenomen. Daar werd zelf te snel geroepen dat het uitverkocht was. Ach, nu is Lowlands een dagje later uitverkocht.

     /   Reply  / 
 4. RonaldG

  Publiciteitsstunt! Briljante tactiek om zo je festival snel uit te verkopen.

    /   Reply  / 
 5. Robin

  Omg. ik schrok me echt kapot, wou net kaartje bestellen en de site deed het niet. Toen las ik dat het was uitverkocht maar THANK GOD nog 10000 kaarten.. Als die site er maar snel weer op komt!

    /   Reply  / 
 6. reetkeverbob

  dit gelooft toch geen hond..idiote marketingtruukjes..

    /   Reply  / 
 7. Mel

  WAAROM kan je nou nergens n kaartje bestellen!?!?!stomme eventim!
  lowlandssite ligt er ook al uit…
  wat enorm stressverhogend! ik MOET gewoon heen, net als alle afgelope jaren!!!

    /   Reply  / 
 8. Femke

  Kreeg het vamiddag ook benauwd bij het bericht dat de kaarten niet meer beschikbaar waren (en ik dacht dat het volledig was uitverkocht)
  De site doet het nu ook niet maar lijkt me niet dat er 10.000 in 1 nacht/dag worden verkocht.
  Tenminste, dat hoop ik niet

    /   Reply  / 
  1. tbeest

   Blijkbaar wel ;-)

     /   Reply  / 
 9. Linda

  Gelukkig had ik m’n kaartje al!

    /   Reply  / 
 10. hans blieb

  ik vind dat bekerrapers gratis naar binnen moeten kunnen..
  ze zijn goed voor het millieu en voor de muziek komen ze toch niet..
  ik zag er 2 jaar geleden zelfs 1 met een ipod op zijn hoofd lopen rapen

    /   Reply  / 
  1. tjerk

   lowlands heeft een heel team mensen die elke ochtend het terrein schoonmaakt. vorig jaar heb ik met een van die mensen die de bekertjes voor je neus oprapen gesproken. ze komen vaak uit engeland. ze betalen een vliegticket, een lowlandskaartje en na 3 dagen bekers rapen hebben ze hun ticket en LLkaartje weer dubbel terugverdiend. dus laat ze alsjeblieft lekker hun kaartje betalen! daarbij zijn ze nog zo asociaal door gewoon lege bekertjes uit je handen te trekken.

     /   Reply  / 
 11. Monique

  woehoeii, ik heb kaarten, samen met 20 vrienden ben ik van de partij!

    /   Reply  / 
 12. Blap

  Hoppa! Eerste dag meteen kaartje gekocht inclusief Cjp korting :)

    /   Reply  / 
 13. Rob(V)

  Publiciteitsstunt of niet. Toch even wakker geschud. Had mijn zoon van 15 zijn eerste Lowlands beloofd dus toch maar even het zekere voor het onzekere en vannacht nog kaarten besteld.
  Nu hopelijk ook snel wat meer info over de te verwachten optredens. Alvast wat voorkeuren: We Were Promised Jetpacks, Shearwater, Frightened Rabbit en Oh No Ono bijvoorbeeld

    /   Reply  / 
 14. Pingback: Lowlands 2010 uitverkocht. Nu écht. | Alternative

 15. Dorien

  Ik ben al 8 jaar op rij geweest, koop altijd mijn kaartje binnen een maand en nu dus te laat… Ongeloofelijk dat het zo snel is gegaan, ik baal echt als een stekker!

    /   Reply  / 
 16. Robert

  Ben jij diegene die ik zoek?!
  Ik zoek nog 2 of 3 kaartjes, kan jij me die bezorgen?!
  Laat het me weten.
  Dank!!

    /   Reply  / 
 17. Pingback: Lowlands 2010: Massive Attack, QOTSA | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>