Niet iedereen blij met Lowlands-actie tegen hogere BTW

koppejantweetDus niet alle Tweede Kamer-leden waren blij met de oproep van Lowlands om het hele parlement te mailen met de boodschap tegen de aankomende BTW-verhoging op cultuur te stemmen. Zie de geïrriteerde – en later nota bene verwijderde - tweet van oud-CDA-dissident Ad Koppejan hiernaast, zelfbenoemd ‘kritisch volger van het nieuwe kabinet. Naar verluidt zaten alle mailboxen van de politici binnen de kortste keren stampvol. Effectief is de actie dus zeker. Eens zien hoe kritisch volgend Koppejan donderdag 18 november is, als de Tweede Kamer mag stemmen over de BTW-verhoging van zes naar negentien procent op alle cultuurkaartjes.

Intussen heeft ook Pinkpop zich van harte aangesloten bij de actie van Lowlands, wiens organisatie dinsdag een e-mail en alle e-mailadressen van de Tweede Kamer-leden vrijgaf. Of het Limburgse popfestival bij verhoging ook de voorverkoop nog dit jaar start, is nog niet bekendgemaakt. Overigens was dit vorig jaar sowieso al het geval.

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Niet iedereen blij met Lowlands-actie tegen hogere BTW

 1. Tom

  Ze komen dus in elk geval niet direct in de spambox terecht :D
  Nu maar hopen dat ze er ook wat mee doen, maar ik vrees het ergste…

    /   Reply  / 
  1. Bas

   Nope. Omdat iedereen ander Onderwerp gebruikt kunnen ze daar niet op filteren. Het lijkt me dat ze er inmiddels al wel iets gevonden hebben, maar toch goed om te weten dat het op een bepaalde manier gewerkt heeft gister.
   Hopelijk doen de Limburgers vandaag ook mee: http://www.pinkpop.nl/page.php?pagID=1&newID=33. (*Kuch*Pvvstemmers*Kuch*)

   Over de uitkomst morgen begin ik me ook steeds meer zorgen te maken..

     /   Reply  / 
 2. luc

  jaa maar gekken ze vangen overal al belachelijk veel belasting op :S
  en dan nu ook nog eens de ticketverkoop, alsof 60 euro voor een kaartje nog niet hoog genoeg is ? nu komt er ook nog een groter deel belasting bovenop.

  flikkers!

    /   Reply  / 
 3. Marin

  Stel dat die BTW-verhoging er gewoon komt. Dan gaan festivals als Zwarte Cross en Lowlands de kaartverkoop dit jaar nog starten, zodat de festivalbezoeker geen last heeft van die verhoging.

  Leuk initiatief hoor, maar hoe wil men dat dan aanpakken in de jaren die volgen? Het lijkt gewoon uitstel van executie…

    /   Reply  / 
  1. Bas

   Btw-verhoging nadelig voor evenementensector

   AMSTERDAM (ANP) – De voorgenomen btw-verhoging op podiumkunsten heeft zeer nadelige gevolgen voor de inkomsten van de commerciële evenementensector en daarmee ook voor de overheid. Dat concludeert onderzoeksbureau EIM woensdag na onderzoek onder leden van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM).

   Het gaat hierbij onder anderen om grote namen als Mojo Concerts, ID&T en Rocket. Volgens EIM verdwijnen er tussen de 350 en 900 banen in de evenementensector.

     /   Reply  / 
   1. Marin

    En levert deze maatregel dus niet de gewenste 90 miljoen euro op voor de schatkist…

      /   Reply  / 
 4. djardy

  het slaat nergens op alles is al duur genoeg
  willen ze het ook nog gaan verhogen
  doe normaal zeg laat het lekker zoals het is

    /   Reply  / 
 5. PrimaPlan

  Lowlands kaartjes waren altijd al belachelijk duur en gingen ieder jaar flink omhoog en het wordt alleen maar drukker daar. Kunst en cultuur moet voldoende ruimte krijgen voor ontwikkeling, maar er wordt ook vreselijk veel geld zonder controle uitgedeeld. Ergens in het midden ligt een waarheid waar we allemaal mee kunnen leven hopen we dan maar. De actiemail van Lowlands via hyves die ik net lees, is in elk geval erg eenzijdig, net als de meeste actiemails waarin argumenten niet goed onderbouwd worden.

    /   Reply  / 
  1. jochem

   Argumenten zijn ook niet nodig, de mailtjes worden toch niet meer gelezen.

   toch een goede actie. Ik denk niet dat het heel veel uithaalt, maar ik doe ook nog even een mailtje vanuit pinkpop.nl de deur uit :P

     /   Reply  / 
  2. Joost

   Bij BTW gaat het niet om geld zonder controle uitgeven (heb je daar trouwens cijfers van, als je het zo hard beweert?), maar een extra heffing. Rancuneuze, onevenredig harde, beschadigende bezuinigingen op cultuur (niet alleen Lowlands), dát is pas eenzijdig.

     /   Reply  / 
 6. ward

  Leuk zo’n email actie van Lowlands, ook al is het nutteloos.
  De organisatie mag ook wel eens haar hand in eigen boezem steken. De afgelopen 6 jaar dat ik daar kom, heb ik vrij belachelijke prijs stijgingen meegemaakt, laat staan bezoekers die er al langer komen.

  De organisatie zou wat karakter kunnen tonen door eens een jaar geen prijsverhoging door te voeren. Ik persoonlijk hoef geen 20 grote namen te zien zoals Pinkpop heeft, zeker aangezien ze veelal al 2 jaar ervoor toch al bij Lowlands in de India hebben gestaan. Met het huidige budget incl. de BTW verhoging kun je ook al een goede line-up regelen!

    /   Reply  / 
 7. Robert

  Eens met hierboven. Snow Patrol en de zijnen heeft niemand nodig op Lowlands. The National en Yeasayer hadden Alpha bijvoorbeeld net zo vol gekregen.

    /   Reply  / 
  1. Rob(V)

   Mmmm, dat waag ik toch te betwijfelen. Ben bij beiden geweest en natuurlijk was het druk, maar de Alpha? Daar moet dan toch snel een band met één of meer hitjes komen en een iets breder & groter publiek aanspreken denk ik.
   Maar ik kan mij vergissen natuurlijk.
   Of dan Snow Patrol of Anouk daar moeten komen te staan is dan weer een tweede natuurlijk.

     /   Reply  / 
 8. Pingback: BTW-verhoging op concert- en festivalkaartjes een feit | Alternative

 9. Pingback: Kaarten voor Lowlands 2011 volgende week in de verkoop | Alternative

 10. Koen

  Wat is er sympathieker dan een nette brief te schrijven over een wetsvoorstel waar een groot deel van Nederland tegen is?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>