Kaarten voor Lowlands 2011 volgende week in verkoop: koop jij ‘m al?

Lowlands 2011Na een wel geslaagde, maar helaas toch vruchteloze e-mailactie voor de Tweede Kamer van afgelopen week, voegt de organisatie van Lowlands de beloofde daad bij het woord, nu de BTW op cultuurtickets is verhoogd van zes naar negentien procent. Om te zorgen dat iedereen in ieder geval nog de kans heeft een kaartje voor Lowlands 2011 met het huidige BTW-tarief van zes procent aan te schaffen – wat een besparing van zo’n 20 euro oplevert, toch weer acht bier -, begint de voorverkoop van Lowlands 2011 op vrijdag 26 november om 11.00 uur via Live Nation.

Een vroege verkoop dus voor een festival in augustus, maar aan de andere kant: in het verleden begon de voorverkoop voor een nieuwe Lowlands al vaker in de late herfst van het jaar ervoor, dus zo nieuw is het niet. De reden ervoor is nu volstrekt anders.

BTW-verhoging of niet; ook Lowlands-kaarten stijgen vanwege voorziene hogere kosten in prijs. Met zes procent meegerekend kost een gewone Lowlands-kaart vanaf volgende week vrijdag 165 euro, inclusief de tien euro die men onder servicekosten schaart. Een flink percentage, doch een andere discussie. Zijn er na 1 januari 2011 nog Lowlands-kaarten, dan wordt daar 19 procent BTW over berekend en zul je dus zo’n 185 euro gaan betalen.

De grote vraag: gaan de Lowlands-tickets na het in een week uitverkopen van 2010 nu allemaal nog voor het eind van dit jaar weg? Andere grote vraag: tast jij volgende week meteen in de buidel voor een verblijf op Lowlands in 2011? Het festival wordt volgend jaar gehouden van 19 t/m 21 augustus.

Koop jij nog dit jaar je kaart voor Lowlands 2011? (niet in te vullen als je nu al weet tóch niet te gaan)

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Ook onder meer De Zwarte Cross heeft de voorverkoop al gestart om de BTW-verhoging nog tijdelijk te omzeilen. Pinkpop sloot zich van de week van harte aan bij de Lowlands-actie; het is echter nog niet duidelijk of ook het Limburgse festival nog dit jaar de voorverkoop voor de aflevering van 2011 start. Voor Pinkpop 2010 begon de voorverkoop overigens al in december 2009…

Lowlands-ticketinfo op een rijtje:

TICKET: €165,- (inclusief €10,- servicekosten)*
Drie dagen festival, inclusief kamperen met tent, parkeren, pendelbus, servicekosten.

LOWLANDS CJP TICKET: €155,- (inclusief €10,- servicekosten)*
CJP-leden krijgen €10,- korting op hun Lowlandsticket. 10.000 tickets beschikbaar.

UPGRADE WALIBI WORLD: €22,-*
3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekeind OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2011 met uitzondering van donderdag 18 augustus en maandag 22 augustus. Alleen geldig i.c.m. een geldig Lowlands of Lowlands CJP ticket.

CAMPER CAMPING TICKET: €49,50 (inclusief €4,50 servicekosten)*
Bezoekers met een camper, caravan of vouwwagen dienen aanvullend een Camper Camping ticket te kopen. Geldig voor 1 standplaats van 30m2 voor een camper/caravan/vouwwagen + 1 (voor)tent. Maximale lengte camper/caravan: 8,5m en enkel geldig i.c.m een geldig Lowlandsticket. Alleen caravans, campers of vouwwagen zijn toegestaan als ze voldoen aan de eisen genoemd in de Wegenverkeerswet en de Regeling Voertuigen. Tap- en geluidsinstallaties zijn niet toegestaan. Ingebouwde gasinstallaties zijn toegestaan wanneer de bezoeker een recent (max 1 jaar oud) keuringsrapport van de BOVAG ter plekke kant tonen. De organisatie houdt zich het recht voor een voertuig te weigeren. Voor voertuigen langer dan 8,5m geldt een aanvullend reglement. Mail hiervoor naar [email protected]

MUNTPRIJS: €2,50 per munt (gelijk aan 2010)

* Prijzen gelden op basis van een BTW-percentage van 6%. Wanneer de BTW-verhoging is ingevoerd, gaat de prijs evenredig omhoog.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Kaarten voor Lowlands 2011 volgende week in verkoop: koop jij ‘m al?

 1. Ruben

  Volgende week kaartje kopen dus.

    /   Reply  / 
 2. Rob(V)

  Zeker weten. Niet alleen vanwege het feit dat vorig jaar de kaarten razendsnel uitverkochten (mede door het opkopen ervan door allerhande onzuivere bedrijfjes – dat zal wel de marktwerking zijn waarover deze regering zo hard schreeuwt) maar inderdaad ook vanwege het schandalige BTW-beleid. Niet omdat ik de extra procenten niet betalen kan. Al moet ik met mijn salaris wel sparen voor dit soort uitstapjes – zeker omdat ik tegenwoordig samen met mijn zoon van 15 ga. Ik koop dit jaar nog om de staat in ieder geval dit eerste jaar principieel de extra procenten te onthouden.
  Pas wanneer iemand mij kan voorrekenen dat het ten goede komt van cultuur, onderwijs of zorg dan wil ik de aankoop uitstellen tot volgend jaar. Maar voorlopig gaat er op alledrie de gebieden (ondanks alle grote verhalen) er gewoon glashard geld ingeleverd moet worden ten koste van alles en iedereen, dus volgende week hang ik vanaf 11.00 aan de telefoon.

    /   Reply  / 
  1. Rob(V)

   Tsjonge, tsjonge, te snel gedacht en geschreven en dus een kromme zin. Nu even nog een keer maar dan netjes: “Maar voorlopig moet er op alledrie de gebieden (ondanks alle grote verhalen) gewoon glashard geld ingeleverd worden ten koste van alles en iedereen, dus volgende week hang ik vanaf 11.00 aan de telefoon”.

     /   Reply  / 
 3. Henk

  Ik zal mijn kaartje ook aanschaffen volgende week.

    /   Reply  / 
 4. Bart

  GELUKT! :D

    /   Reply  / 
 5. Rob(V)

  Voor mij ook succes!
  Nu lees ik net de “flinke” reactie van de staatssecretaris dat het ze toch lekker niks kan schelen dat ze de belastinginkomsten mislopen. Erg flauw, want blijkbaar een te groot bord voor de kop om de achterliggende boodschap te kunnen begrijpen.

    /   Reply  / 
 6. jeewee

  De bevestigde bands zijn te lezen op de site van lowlands.
  Volgens de geruchten en dus nog niet bevestigd:

  30 Seconds To Mars
  Apocalyptica
  Arctic Monkeys
  Beady Eye
  My Chemical Romance
  NOFX
  Noisettes
  Paolo Nutini
  Pulp
  Rise Against
  Shaking Godspeed
  Strung Out
  The Streets
  The Strokes
  Warpaint
  White Lies

    /   Reply  / 
  1. Nadir

   Voorlopig nog niet veel namen om wakker van te liggen. En 30 seconds was er vorig jaar toch ook al? Pulp is wel prima. Arctic Monkeys ook. Ben geen Strokes-liefhebber. Voorlopig eigenlijk alleen enthousiast over Warpaint. dat is nou een echt leuk NIEUW bandje!

     /   Reply  / 
   1. jeewee

    Het is inderdaad nog niet echt heel erg schokkend. 30 seconds was er inderdaad vorig jaar. Ik ben zelf wel benieuwd naar Beady Eye, en the Streets zijn ook erg goed te doen ;-) Zelf ben ik niet zo’n fan van Pulp.

      /   Reply  / 
 7. RBTEA

  Heeft iemand nog 2 kaartjes voor me. Ik was helaas te laat met inloggen vorig jaar, heb (nog) geen kaarten kunnen bemachtigen. Op Marktplaats vragen ze helaas idiote prijzen. Wie maakt mij blij?

  U kunt mij bereiken op [email protected]

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>