10 tips voor Lowlands 2015 die je niet mag missen

Het begint er nu echt op te lijken dat Lowlands niet gaat uitverkopen. Een paar dagen voor de start van het festival zijn er nog kaarten te koop, iets wat de afgelopen jaren moeilijk voor te stellen was. Wat betreft het programma zit het wel goed, schreven we al eerder. Maar wat maakt de line-up van dit jaar nou precies de sterkste in jaren? Deze tien tips geven daar in ieder geval een goed beeld van:

The Antlers (vrijdag 21 augustus 13:30, India)

Niets beters dan beginnen met de prachtige muziek van The Antlers op de vroege vrijdagmiddag, het bier kan wel even wachten.

Underworld (vrijdag 21 augustus 20:45, Heineken)

Van alle elektronische acts uit de jaren ’90 die de laatste jaren weer aan het touren zijn geslagen is Underworld verreweg de interessantste, met ook nog eens een fantastische livereputatie.

Patrick Watson (vrijdag 21 augustus 20:45, India)
(heeft afgezegd)

Patrick Watson was al een aantal keer eerder op Lowlands en zorgde in 2009 zelfs voor één van de absolute hoogtepunten. Met de prachtige nieuwe plaat Love Songs For Robots op zak wordt het ongetwijfeld weer fantastisch.

Caribou (vrijdag 21 augustus 22:00, Bravo)

Live neemt Caribou een hele band mee om zijn warme elektronische muziek ten gehore te brengen. Op Rock Werchter zagen we al dat het goed zat.

Four Tet (vrijdag 21 augustus 00:00, Bravo)

Four Tet tapt een beetje uit hetzelfde vaatje als zijn goede vriend Caribou, zij het net wat avontuurlijker, met veel exotische invloeden.

Father John Misty (zaterdag 22 augustus 19:00, India)

Cynisch, scherp en gevat: niet per se termen die je associeert met een (folk)singer-songwriter. Toch is voormalig Fleet Foxes-drummer Josh Tilmann dat allemaal, met met I Love You, Honeybear ook nog eens één van de beste platen van het jaar op zak.

Courtney Barnett (zaterdag 22 augustus 21:00, India)

Na Father John Misty is het ook bij Courtney Barnett goed toeven in de India. Ook scherp, cynisch en gevat, maar dan op de slacker toer. Barnett bracht eerder dit jaar het geweldige Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit uit en heeft ook live een aardige reputatie opgebouwd.

The Maccabees (zondag 23 augustus 15:55, Alpha)

Jaren geleden stonden ze nog in de Charlie, maar The Maccabees zijn inmiddels doorgegroeid naar (een middagslot in) de Alpha. Hun laatste plaat Marks To Prove It is weer ouderwets sterk, vol met goede, melodieuze indiepopsongs.

Ought (zondag 23 augustus 19:00, X-Ray)

Nog zo’n band die al wat kilometers heeft gemaakt in het Nederlands clubcircuit. Denk new wave, postpunk, Talking Heads, Television. Bracht vorig jaar het knaldebuut More Than Any Other Day uit en komt later dit jaar met de nieuwe plaat Sun Coming Down.

Kendrick Lamar (zondag 23 augustus 19:40, Alpha)

Wat Alternative Blog betreft een betere afsluiter dan Major Lazer. King Kendrick verraste die jaar met het fantastische To Pimp A Butterfly dat naast funky en muzikaal ook nog eens beladen maatschappelijke thema’s aansneed.

Tame Impala (zondag 23 augustus 20:40, Heineken)

Tame Impala is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste indiebands. Op nieuwe plaat Currents legt de groep de gitaar opzij, zonder ook maar een moment aan spanning en muzikale inventiviteit in te boeten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>