Plug it in! Next Best Band #119: Paceshifters

Met Plug It In zet Next Best Band iedere week één aanstormende band full blown in de spotlight. Deze week: high voltage rock met Paceshifters.

Broers Paul en Seb Dokman besloten in 2008 een band te beginnen, na het spelen met een aantal verschillende drummers was er de klik met Koen Klarenbeek. Vanaf het begin gingen de Paceshifters hard, al snel deden ze een Europese tour met het Amerikaanse Supersuckers, speelden ze in DWDD en namen ze hun eerste album One for The Road op. Ook stonden ze onder anderen in voorprogramma’s van Therapy?, Triggerfinger, Peter Pan Speedrock, Drive Like Maria, 3 Doors Down en Seether.
 
In het najaar van 2011 vonden de heren het weleens tijd voor een tweede album. Ze zochten het avontuur en namen contact op met Ed Stasium, dé Ed Stasium die jarenlang met grootheden als The Ramones en Mick Jagger werkte. Stasium beluisterde hun demo’s en antwoordde met: Come to Colorado and let’s make this record! Paceshifters stapte in het vliegtuig en kwam met 14 nieuwe nummers naar huis. 12 van deze nummers vormen nu het album ‘Home’.
 
De single ‘Davis’ waarvoor de band deze clip schoot gaat over de onlangs geëxecuteerde Troy Davis. Over de werkelijke schuld van deze man zijn enorme twijfels, reden genoeg voor Paceshifters om er een nummer over te schrijven. Het reisje naar Amerika kost natuurlijk een hoop dollars. Veel geld voor een videoclip was er dan ook niet. De video voor hun single Davis is gemaakt met een budget van €9,54 en een aantal vrienden.
 

 

Beluister en bekijk hier meer audio-tracks en video’s van Paceshifters. Next Best Band schotelt je vandaag dé beste bands van morgen voor. Dat doen ze op www.nextbestband.nl, festivals, radio en tv.

 

Interview Next Best Band

 

Hoe is Paceshifters ontstaan?

Paul: “Seb en ik wilden samen een stevig Rocktrio beginnen een paar drummers geprobeerd, maar dat klikte niet en toen bedacht ik opeens dat er een drummer in Olst was zonder band.. Dus hebben we Koen uitgenodigd en de rest is geschiedenis:-)”

Wat weet nog niemand over jullie?

Wij hebben net een korte docu uitgebracht, staat op YouTube kijk die en je weet alles, nou ja bijna dan.

Hoe zijn jullie op de bandnaam gekomen?

We wilden een naam die nog niet bestond en bij Google gaf Paceshifters nul resultaten:-) En we hadden toen al wel het gevoel dat we snelle muziek wilden maken, maar ook wel wilden “schakelen” vandaar “tempowisselaars”..

Hoe is jullie  muziek het beste te omschrijven?

High Voltage Rock of Alternative Rock

Vertel eens over één van jullie hoogtepunten?

Optreden op Zwarte Cross was wel gaaf.. We waren toen eigenlijk nog lang niet zo goed als nu, maar een klein beetje mazzel dat het aan het begin van ons optreden ging regenen.. Hele tent vol zo’n 1600 man.. En de hele tent ging uit zijn dak! Was echt genieten..

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?

Heel veel eigenlijk van Ramones tot Deftones en van Nirvana tot Ryan Adams. Bijvoorbeeld ook tof zoals Arctic Monkeys bijna elk album anders klinkt.. Dat zeggen waarschijnlijk ook veel mensen van ons tweede album..

Naar welke artiesten luisteren jullie zelf?

Naar heel veel! Het laatste Foo Fighters album is tof maar ook Steve Earle is heel gaaf, Mogwai kan er ook wat van. Als je maar voelt dat de muziek oprecht is!

Hoe schrijven jullie nummers?

Verschillend soms begint het met een Jam en de andere keer komt Seb met een bijna helemaal uitgewerkt nummer of dan weer met een toffe rif. En ook heel soms begint het juist met de tekst. Whatever it takes.

Welk nummer van een andere artiest hadden jullie willen schrijven?

Celine Dion – My Heart Will Go On Dan hadden we onze albums die we nog gaan maken allemaal makkelijk kunnen betalen.

Waar gaan de teksten van Paceshifters over?

Eerste album vooral over wat je als tiener meemaakt op het tweede album gaat het alle kanten op.. De doodstraf, verraad, vertrouwen, moeilijke keuzes in het leven..

Wat is jullie eerste muziekherinnering?

RAMONES

Wat zouden jullie doen als je geen muzikant was geweest?

Geen idee, we kunnen eigenlijk weinig anders…

Wat is de grootste uitdaging die jullie als band tegen zijn gekomen?

Elk nummer is weer een uitdaging. Om iets eigens te creëren.

Wat zouden jullie als band graag willen bereiken?

World Domination. Op korte termijn? Gewoon heel veel spelen van donkere kroegjes tot Lowlands maakt niet uit we willen overal spelen.

Met welke artiest/band zouden jullie nog wel eens samen willen werken en wat voor nummer zou dat worden?

Dave Grohl zou wel heel geweldig zijn. Een rocknummer natuurlijk!

Welke andere Next Best Band band zouden jullie graag nog even uit willen lichten en waarom?

The Road Home hele toffe band uit Enschede hebben support gedaan bij onze releaseshow.

Kunnen jullie nog wat leuke videofacts vertellen over de clip?

‘De clip is gemaakt met enthousiaste vrienden voor een budget van €9,54. Auto lenen, acteur zoeken (lees: enthousiaste vriend), die in naam van de kunst door de stront wordt gesleept. Sterretjes en watten voor rookbommen, nepbloed, 2 kaarsen en klaar!’ Hoe DIY wil je het hebben?

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>