Plug it in! Next Best Band #122: Reddish

Met de rubriek Plug It In zet Next Best Band iedere week één aanstormende band full blown in de spotlight. Deze keer gaat het om de Americana-formatie Reddish.

In 2008 bracht de gezamenlijke liefde voor oude countryhelden en de Amerikaanse singer/songwriters Ruud Bakker en Marijke Nuchelmans bij elkaar. Ze begonnen samen muziek te maken onder de naam Reddish. Wanneer je Marijke’s rode haren ziet begrijp je de keuze voor deze bandnaam zelf ook wel. Geïnspireerd door onder anderen Janis Ian, The Band, Amos Lee, Carole King, Neil Young, KT Tunstall en vele anderen schreef het duo twee jaar lang een hele hoop liedjes en traden ze veel op. Toch miste er iets aan Reddish. In 2010 werd het duo in kracht bijgezet door Rohan Poldervaart (toetsen), Jan van der Hoeven (basgitaar) en Ferdi Schaap (drums).

In april 2012 verscheen de EP “If It’s Love”, een Americana plaat in de breedste zin van het woord: van blues tot country en van rock tot folk. De single ‘Rebound Girl’ van deze EP heeft coupletjes met een echte popsound terwijl de refreinen toch heel erg ‘country’ klinken.

We zijn nog niet klaar met Reddish, naar aanleiding van de nieuwe EP staan een hoop gigs gepland. Ook gaan Ruud en Marijke komende zomer Amerika verkennen om daar zo snel mogelijk met de hele band te gaan touren.

Beluister en bekijk hier meer audio-tracks en video’s van Reddish. Next Best Band schotelt je vandaag dé beste bands van morgen voor. Dat doen ze op www.nextbestband.nl, festivals, radio en tv.

Interview Next Best Band

Waar staat Reddish voor?

Vurige optredens met vette vocalen waarbij stevige popnummers afgewisseld worden met kleine melodieuze ballads.

Hoe is Reddish ontstaan?

Ruud en Marijke vonden elkaar in hun gezamenlijk liefde voor de oude Countryhelden en de Amerikaanse singer/songwriters. Na een tijdje als singer/songwriter-duo opgetreden te hebben vonden ze het tijd om de nummers eens lekker vet neer te gaan zetten met een band. Marijke kon weg achter de piano en Rohan, Ferdi en Jan kwamen erbij om de nummers meer power te geven.

Hoe is jullie muziek het beste te omschrijven?

Lekkere popliedjes met country-, blues- en folkinvloeden ofwel “Americana”.

Vertel eens over één van jullie hoogtepunten?

Eind april hebben we onze clip gepresenteerd tijdens onze eerste heuse releaseparty, dat was wel echt even genieten van waar we de afgelopen tijd keihard aan hebben gewerkt samen met ons e-label Live Generation.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?

Janis Ian, The Band, Amos Lee, Carole King, Neil Young, KT Tunstall en nog vele anderen.

Wat is jullie favoriete gespreksonderwerp?

Muziek natuurlijk! En de reizen die we hebben gemaakt of gaan maken, zoals komende zomer, dan gaan Ruud en Marijke naar allemaal vette muziekgerelateerde plekken in de VS, zoals Nashville, Memphis en New Orleans.

Naar welke artiesten luisteren jullie zelf?

Naast al onze inspiratiebronnen luisteren we echt alles van Aretha Franklin, via The Beatles en Michael Jackson naar Radiohead.

Hoe schrijven jullie nummers?

Marijke maakt de eerste schets achter de piano, het vertrekpunt is meestal een tekstidee of refreintje en dan werkt ze het wat verder uit. Daarna mag Ruud zich ermee bemoeien en tot slot gaan we in de repetitieruimte met z’n allen knutselen om er een echte song van te maken.

Welk nummer van een andere artiest hadden jullie willen schrijven?

The Weight van The Band, daarom spelen we die live ook vaak in onze eigen versie.

Waar gaan de teksten van Reddish over?

Allerlei dagelijkse dingen, liefde, leven en gedoe.

Wat is de grootste blunder die jullie hebben gemaakt tijdens een optreden?

Niet echt tijdens een optreden, maar we hebben ons wel een keer vergist bij het aannemen van een optreden. We gingen tijdens een borrel spelen, waarvan ze van tevoren zeiden dat ze het juist zo leuk vonden dat we eigen nummers speelden. Vervolgens zaten we heel zielig in een hoekje als achtergrondmuziek met uitzicht op vele achterwerken en werd er alleen maar gevraagd of we zachter konden spelen. Maar of dat nou echt een blunder is, eerder een beetje jammer, onze grootste blunder moet nog komen, we kunnen niet wachten!

Wat is de grootste uitdaging die jullie als band tegen zijn gekomen?

In 1 opnamedag in de Bullet Sound Studio vijf vette basistracks opnemen inclusief opbouwen en afbreken en soort van pauze houden en eten naar binnen proppen.

Wat zouden jullie als band graag willen bereiken?

Met de hele band touren door the States in een bandbusje, Ruud en Marijke gaan deze zomer vast de zalen verkennen!

Welke andere Next Best Band band zouden jullie graag nog even uit willen lichten en waarom?

Lightwires, onze drummer speelt daar namelijk ook bij, dus we hebben ze al vaker zien en horen spelen en we zijn steeds onder de indruk van hun perfomance en opzwepende nummers!

Kunnen jullie nog wat leuke videofacts vertellen over de clip?

De animaties zijn gemaakt door Agnes Loonstra, een opkomend talent die momenteel volop gepubliceerd wordt en allerlei wedstrijden wint. Verder zit onze producer (Arjen Mensinga van Live Generation records) 3 keer stiekem verstopt in onze clip, dus zoeken maar!

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>