WhoMadeWho: electro-rock uit het hoge noorden

Aangezien er nog zoveel muziek te ontdekken valt zal ik de ‘Nooit van gehoord?’ rubriek ook maar eens nieuw leven inblazen. Verwacht hier zo nu en dan stukjes over bands waar ik, maar misschien jullie wel, nog nooit van gehoord heb. Het Deense WhoMadeWho heeft bij deze de eer om het spits af te bijten.

WhoMadeWho bestaat al ruim tien jaar en heeft ook al meerdere albums uit gebracht, dus misschien ligt het meer aan mezelf dat ik nog nooit van ze gehoord had. De band trok in ieder geval mijn aandacht met ‘Heads Above’, een lekker retro pop nummer dat een soort kruising is tussen Hot Chip en, de eveneens Scandinavische, Kings of Convenience.

Iedereen die meer wil horen van WhoMadeWho heeft mazzel, hun nieuwe album Dreams verschijnt op 3 maart en een paar dagen later spelen ze eveneens twee shows in Nederland.

Oordeel hier zelf over ‘Heads Above’:

WhoMadeWho’s Dreams staat overigens ook op de Luisterpaal.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “WhoMadeWho: electro-rock uit het hoge noorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>