Video’s: R.E.M. laat nieuwe nummers horen in Dublin

R.E.M.Een soort openbare repetitie. Zo moeten we de exclusieve concerten zien die R.E.M. deze week geeft in Dublin, Ierland. "This Is Not A Show", was de boodschap van de avond. Een repetitie met veel nieuw materiaal dus, dat dankzij het filmen door fanatieke fans alweer rap op YouTube is beland. En daar zijn we ze natuurlijk dankbaar voor. De meeste nieuwe songs zijn meer up-tempo en steviger dan het werk van het zeer ingetogen Around The Sun uit 2004 en de zangmelodieën van frontman Michael Stipe klinken alweer erg goed én vertrouwd. Dat belooft wat voor het nieuwe album dat R.E.M. momenteel in Dublin opneemt met producer Jacknife Lee (Editors, Snow Patrol, U2). Klik snel verder voor een trits video's.

De beeldkwaliteit van onderstaande filmpjes is niet spectaculair, maar het geluid kan er prima mee door. Until The Day Is Done is op dit moment nog een sfeervolle, mysterieuze ballade, maar met liedjes als een ronduit boos Living Well's The Best Revenge of Horse To Water laat R.E.M. horen het flink rocken gelukkig nog niet verleerd te zijn. Er wordt echter in de studio nog volop gesleuteld aan de nieuwe liedjes, juist daarom probeerde de band ze uit op publiek, dus wie weet wat er nog gaat veranderen.

Vijf video's voor u, waarvan twee nieuwe nummers zover ik weet nog geen titel hebben. Wat vind jij op het eerste gehoor van dit nieuwe R.E.M.-werk?

Until The Day Is Done

Living Well's The Best Revenge

Horse To water

New song, unknown title

1.000.000, een oudje van de debuut-EP Chronic Town

Lees ook:
- Vijf Ierse try-outs van R.E.M. binnen mum van tijd uitverkocht

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Video’s: R.E.M. laat nieuwe nummers horen in Dublin

 1. Flor

  Klinkt zeer veelbelovend :-)

  Het voorlaatste nieuwe nummer heet “Accelerate” en het laatste is “1,000,000″ uit hun debuut-EP Chronic Town (1982).

    /   Reply  / 
 2. Joris

  Ha Flor, dank dat je opmerkt dat we 1.000.000 horen in de vijfde video, ik heb de titel erbij gezet en ga me nu schamen dat ik het niet eerder herkende. ‘t is ook wel heeel oud he. :-)

    /   Reply  / 
 3. Ineke

  Ik was er en vond het super!
  Hun performance straalde heel veel energie en “goesting” uit. Was mooi om naar te kijken. Ook de oude songs die de revue passeerden waren om duimen en vingers bij af te likken. Heeft ook iets exclusiefs natuurlijk, om die klassiekers vanonder het stof te horen gehaald worden.
  Ben nieuwsgierig hoe de nieuwe songs in de albumversie gaan klinken. Ik wil ze graag … rauw, met alle scherpe randen!

    /   Reply  / 
 4. Jack

  ik ben drie avonden geweest en het was fantastisch, al heel wat concerten van ze gezien all over the globe, maar dit was wel erg goed. De nieuwe nummers zijn inderdaad lekker rauw, en beloven veel voor de toekomst. Ook erg verfrissend om eens geen greatest hits te horen, maar lekker veel oude nummers, want zo is het toch allemaal begonnen….

    /   Reply  / 
 5. Paul

  Helaas ben ik er niet geweest…. Ik heb al wel van http://www.murmurs.com een aantal bootlegs en een dvd-opname gedownload.
  De nieuwe nummers klinken geweldig!!! Ik ben zeer benieuwd naar hun nieuwe album. Hopelijk wordt het een album met een live sound en feel want R.E.M. is live het best.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>