Recensie: Tame Impala – Currents

tame impala

Tame Impala is niet de eerste ‘gitaarband’ die ervoor kiest om de gitaren opzij te gooien en ruim baan te geven aan de synthesizer, en zal ook niet de laatste zijn. Op Innerspeaker waren de psychedelische jaren ’70 nog het belangrijkste referentiekader, terwijl opvolger Lonerism al wat actueler klonk.

Currents doet vooral aan de new wave van de jaren ’80 denken, met rijke nummers die zorgvuldig laagje voor laagje door bandbaas Kevin Parker zijn opgebouwd en ingespeeld. Dat hoor je bijvoorbeeld af aan de fijne singles ‘Let It Happen’ en ‘’Cause I’m A Man’, het poppy ‘Eventually’ en het door een stevig bassriffje ondersteunde ‘The Less I Know The Better’.

Eén van de constanten in vergelijking met het oudere werk van Tame Impala zijn de dromerige vocalen van Parker, die het op Currents eens niet heel abstract houdt maar gewoon zingt wat hij bedoelt.  “But I know that I’ll be happier/And I know you will too/Eventually”, bijvoorbeeld.

Voor een band die wordt aangevoerd door een opmerkelijk goede gitarist, en het vooral moest hebben van zijn scherpe hooks, heeft de koerswijziging op Currents opmerkelijk goed uitgepakt. Het geluid van de gitaar wordt door de synthesizerlagen geen moment gemist en als het even wat in dreigt te zakken is daar altijd de basgitaar die in het gat springt om de boel weer omhoog te trekken.

Currents is daarmee de derde voltreffer op rij in het oeuvre van Tame Impala, die het in tegenstelling tot Lonerism meer van het geheel moet hebben dan van de losse tracks, net zoals het heerlijke debuut Innerspeaker eigenlijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>