Recensie: PAUW – Macrocosm Microcosm

pauw

Een beetje kitscherig? Ja misschien wel, maar de hoes van Macrocosm Microcosm is een perfecte afspiegeling van de fijne psychedelische trip die het debuut van PAUW is geworden. De invloeden die de sound van de vier jonge Twentenaren voor hun debuut hebben beïnvloed liggen gedurende de drie kwartier dat de plaat duurt voor het oprapen, met natuurlijk Pink Floyd en Tame Impala als meest voor de handliggende.

PAUW weet echter de valkuil van ordinair jatwerk vakkundig te vermijden door de liedjes een melodieusheid en lichtheid mee te geven die er vaak een beetje bij inschiet in de (neo)psychedelica. Fluitjes en oosterse invloeden dansen om de spacey gitaarriffs heen en zorgen ervoor dat Macrocosm Microcosm bijna helemaal raak is, van de dromerige opener ‘Memories’, het wat meer poppy ‘Glare’, tot de sitars op ‘Shamhala’ en het aan ‘Knights Of Cydonia’ doen denkende ‘Abyss’.

Zonder twijfel één van de meest boeiende Nederlandse platen van het jaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>