Recensie: EL VY – Return To The Moon

matt berninger

Matt Berninger was even toe aan iets anders. De laatste jaren met The National, die onder andere Trouble Will Find Me, het briljante High Violet en, al wat langer geleden, het eveneens briljante Boxer opleverden waren tropenjaren geweest, zeker voor iemand die zich altijd helemaal geeft op het podium. Een samenwerking met Brent Knopf van Menomena en Ramona Falls bood uitkomst. De twee kenden elkaar al jaren en stuurden ook al jaren muziek heen en weer. Afgelopen winter doken de vrienden de studio in om er uiteindelijk als EL VY uit te komen met Return To The Moon.

Dat Berninger en Knopf het naar hun zin hebben gehad is meteen vanaf de eerste noten van het funky ‘Return To The Moon (Political Song For Didi Bloome To Sing, With Crescendo)’ duidelijk. Het speelplezier spat bijkans uit de speakers en wat is het leuk om Berningers stem eens in een totaal andere context te horen dan de zware indierock van The National. Return To The Moon ontwikkelt zich verder tot een vermakelijk album, met in de eerste helft wat meer uptempo nummers en in het tweede gedeelte wat langzamere tracks, die hier en daar zelfs wat tegen Berningers thuisband aanschurken.

In de buurt van de klasse van The National komen ze alleen nooit. De beste nummers op Return To The Moon zouden op de platen van die band slechts opvulling zijn. Daar was het Berninger natuurlijk ook nooit echt om te doen. Hij wilde eens wat anders en maakte samen met zijn kompaan een prima plaatje, die echter niet op veel meer dan een paar luisterbeurten kan rekenen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>