Recensie: Alberta Cross – Alberta Cross

alberta cross

Eerlijk gezegd was ik Alberta Cross na het topdebuut Broken Side Of Time uit 2009 een beetje uit het oog verloren. Je hoorde de band zo nu en dan wel eens voorbij komen in een televisieserie, maar verder leek Alberta Cross van de aardbodem verdwenen te zijn.

Nadere inspectie leert dat de band in 2012 nog een album genaamd Songs Of Patience heeft uitgebracht, dat een jaar later werd gevolgd door het vertrek van bassist Terry Wolfers, waardoor Petter Stakee het enige overgebleven vaste lid werd. Dat is ook meteen de reden dat het nieuwe album selftitled is; Stakee wil met Alberta Cross een frisse start maken en aangeven dat hij begonnen is met het schrijven van een nieuw hoofdstuk.

Dat maakt Alberta Cross min of meer een soloalbum en eerlijk is eerlijk, het werkt wel. Stakee’s stem was één van de belangrijkste peilers onder de muziek van Alberta Cross en op de nieuwe krijgt die stem alleen maar meer ruimte om te floreren. Qua muziek is er niet veel veranderd; Stakee put rijk uit country en folkinvloeden en maakt met het derde album, waar de hoogtepunten ‘Ghost Of Santa Fe’ en ‘Western State’ vroeg komen, een prima plaat die laat horen dat er ook nog muziek in Alberta Cross als eenmansproject zit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>