Recensie: Hinds – Leave Me Alone

hinds

Misschien had Hinds beter nog even een paar maanden kunnen wachten met de release van het zonnige debuut Leave Me Alone, dat het in de zomer ongetwijfeld goed gaat doen. De vier dames maken een ongecompliceerde mix van garage en indierock overgoten met een aangenaam Spaans sausje.

Hinds werd in 2011 opgericht als het duo Deers door Carlotta Cosials en Ana Perrote. Bijna vijf jaar later is de band uitgegroeid tot een kwartet en heeft het een naamsverandering achter de rug (het Canadese The Dears dreigde met een rechtszaak als de band geen andere naam koos). Die roerige gebeurtenissen zijn geenszins terug te horen in de muziek van Leave Me Alone, dat zich vooral richt op bekende zaken als de liefde en feesten (op de albumhoes ziet de band er overigens uit alsof ze al dan niet lichtelijk aangeschoten op de korrel zijn genomen in de kroeg).

Dat maakt van het debuut van Hinds een fijn plaatje, met nummers als ‘Garden’, ‘Fat Calmed Kiddos’ en het prettig in het gehoor liggende ‘Easy’. De Spaanse dames schudden op Leave Me Alone zomaar een dozijn knappe popliedjes uit de mouw, die eigenlijk geen moment echt vervelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>