De Pink Floyd Post van Alternative

Volg de man die deze remix maakte, Sage One, hierrrr.

 

 

 

Ik heb het vermoeden dat sommige dingen geen oorzaak hebben. Maar gewoon gebeuren. Zo praat iedereen deze week over Pink Floyd. De voornaamste reden daarvoor is, uiteraard, dat wij ons logo aan The Dark Side Of The Moon hebben te danken, en dat iedereen sindsdien weer heel erg veel moet denken aan het legedarische album uit 1974. Maar onze slinkse ‘re-branding‘-campagne, waar uiteraard ook een Facebook-pagina bijhoort, is niet de enige reden.

 

Zo heeft Jimmy Fallon bijvoorbeeld nog nooit toegegeven dat hij ons leest. Maar ook hij heeft het de hele week over Pink Floyd. En alsof dat nog niet genoeg is, komt LMB met een Pink Floyd week! Goed idee jongens. En maar volhouden dat ze ons nieuwe logo nog niet gezien hebben. The Shins, sinds dit jaar weer terug in de spotlight, kunnen we niet verwijten op een bandwagon te zijn gesprongen: James Mercer speelt Breathe al jaren bij optredens (nog meer bewijs hier). Dat hij het gisteren bij Fallon deed is dus toeval (hier het origineel).

 

Vanavond, als je in de buurt bent, spelen de Foo Fighters een interpretatie van In The Flesh. Van The Wall. Dat belooft wat.

 

 

 

Nee. De echte reden van al deze stampij is natuurlijk de vierduizendste re-release van Dark Side Of The Moon en alle andere platen van Pink Floyd door de platenbazen van EMI. Hoe cynisch je daarover ook wilt doen (want ja, er komt een APP en iets met de Ipad en tv-optredens en ballonen in Londen en hele “serieuze” muziekjournalisten die voor echte kranten werken pennen blij verraste recensies neer en de bandleden zeggen zelf dat ze eigenlijk geen behoefte hadden aan zo’n campagne maar omdat EMI het echt voor de liefde van de muziek deed gingen ze toch maar overstag)….

 

Het blijft toch best stoer om te beseffen dat je dit nu kan kopen, zo’n Immersion set, met allemaal vette re-masters en nieuwe versies en fijne albumhoezen en dat het zo lekker ruikt en dat je weet dat het helemaal voor jou alleen is. Hoe vaak ze deze plaat ook opnieuw gaan uitbrengen, het blijft een van de beste muziekstukken ooit gemaakt. Een van de mooiste artikels over die plaat is van Simon Hattenstone, een aanrader in de categorie mooie muziek-artikeltjes.

 

 

 

 

 

Koop de nieuwe box-set hier! Lees het hele verkooppraatje-in-de-vorm-van-een-interview van Nick Mason met “journalist” van de HuffPo hierrrrr. En oh ja: als je in de toekomst mee wil doen aan prijsvragen voor concertkaartjes, of je wil gewoon je liefde voor dit blog delen, doe ons dan een lol, en LIKE onze Facebook-pagina. Dan kunnen we je een klein beetje beter op de hoogte houden.

 

 

Hier nog voor de echte fans, de anderhalf uur durende Live At Pompeji, uit de prehistorie. Man wat was die band awesome.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De Pink Floyd Post van Alternative

 1. Piet

  In The Flesh komt van The Wall, waar het in twee varianten op staat, niet van Dark Side Of The Moon. De mannen van Foo Fighters hebben wel vaker Pink Floyd door de mangel gehaald. Toen ze in 1999 in De Melkweg optraden speelden ze Have A Cigar, met Dave op drums en Taylor op zang. Erg goed!!

    /   Reply  / 
  1. Thomas de Groot Auteur

   Helemaal gelijk Piet, good call!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>