Leonard Cohen: Zo vond ik mijn lied.

.

Precies tien dagen geleden sprak Leonard Cohen een rede uit, bij de uitreiking van de Principe de Asturias Prijs, in Oviedo, Spanje. In de aanwezigheid van Koningin Sofia en vele andere hoogwaardigheidsbekleders, vertelt Cohen hier hoe hij met muziek begon.

Het verhaal is nog nooit eerder vertelt, en daarom extra schokkend. Hij vertelt over zijn liefde voor Llorca, die hem zijn stem gaf. En dan, vertelt hij hoe hij, na een stem te hebben gekregen, uiteindelijk ook een lied vond. Zelfs als je geen groot Spanje-fan bent, is dit verplichte kost. Iedereen die wel eens over muziek en teksten heeft nagedacht, herkent dit. En iedereen die Cohen kent, moet dit horen.

.

 

.

Voor de duidelijkheid, Cohen kreeg deze Spaanse prijs niet voor zijn muziek, maar voor zijn Poezie. Hieronder plak ik de mooie docu over Cohen, de poeet. Binnenkort komt Old Ideas uit, Cohen’s nieuwste plaat, met nooit eerder gehoorde nummers en misschien zelfs wel nieuw werk.

 

.

 

.

Like Ons Op Facebook voor meer!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>