Axl Rose is de beste zanger aller tijden, volgens een grafiek althans

Het is waarschijnlijk niet de eerste naam die bij je opkomt als je denkt aan de beste zangers aller tijden, maar Guns N’ Roses frontman Axl Rose blijkt het grootste vocale bereik te hebben in de hedendaagse muziekwereld. Dat blijkt althans uit een onderzoek van ConcertHotels, die het geheel hebben verwerkt in een mooie graph.

De top vijf wordt naast Rose gevormd door Mariah Carey, Prince, Steven Tyler van Aerosmith en James Brown. De onderzoekers hebben de lijst gemaakt door al het studiowerk van de zangers te analyseren en daarbij te kijken wie het grootste verschil tussen hoge en lage noten haalde.

Mariah Carey haalde, niet geheel verrassend, de hoogste noten van alle onderzochte vocalisten, terwijl Rose het laagste zong, zelfs lager dan Barry White. Onderaan de lijst vinden we naast hedendaagse popsterren als Justin Bieber en Taylor Swift ook grote namen als Sam Cooke, Jerry Lee Lewis en Otis Redding.

Uit de lijst komen verder wat interessante feitjes naar boven. Zo heeft de gruizige stem van Tom Waits een groter bereik dan Bjork en Stevie Nicks, heeft Lorde een groter bereik dan Whitney Houston en kunnen Kurt Cobain en Miley Cyrus verder uit elkaar liggende noten halen dan Aretha Franklin.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>