Jonge Iraniërs gearresteerd voor video bij Pharrell Williams’ ‘Happy’

Een groep jonge Iraniërs is gearresteerd voor een video die ze hadden gemaakt bij Pharrell Williams grote hit ‘Happy’. In de video, waarin de groep op het liedje danst op de daken van Teheran, zijn drie ongesluierde vrouwen te zien, een grote zonde in het streng islamitische land.

Politiechef Hossein Sajedinia noemde de clip volgens het Iraanse persbureau ISNA “vulgair” en “een aantasting van de publieke kuisheid”. De gearresteerden lieten in een verklaring weten dat ze niet wisten dat het filmpje op internet gezet zou worden. Volgens verklaringen zijn naast de zes dansers in het filmpje nog eens zeven mensen gearresteerd die allemaal te maken hadden met de productie van de clip.

Pharrell Williams heeft in een verklaring op Facebook laten weten dat het ‘diep triest’ is dat deze jongeren zijn gearresteerd voor het verspreiden van blijheid. Het filmpje is inmiddels bijna 100.000 keer bekeken en is hier te zien:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>