YouTube dreigt onder andere Adele en Arctic Monkeys te blokkeren

Arctic Monkeys brachten vandaag een nieuwe clip uit voor ‘Snap Out Of It’, maar het zou maar zo kunnen dat die video binnenkort niet meer op YouTube te vinden is. Door een conflict tussen Google, de eigenaar van YouTube, en een aantal onafhankelijke muzieklabels dreigt een groot aantal video’s namelijk verwijderd te worden.

Google wil later dit jaar een eigen muziekdienst lanceren, waarbij YouTube-gebruikers voor een vast bedrag onbeperkt zonder reclame naar muziekvideo’s kunnen kijken. Daarnaast kunnen de clips ook gedownload worden zodat ze ook offline te bekijken zijn.

Een deel van de muzieklabels is het niet eens met de voorwaarden van deze dienst. Het gaat hierbij vooral om de gratis variant, die andere betaalde diensten als Spotify en Deezer klanten zouden kunnen kosten waardoor de inkomsten van de platenmaatschappijen teruglopen.

De muzieklabels hebben zich nu tot de Europese Commissie gewend omdat zij vinden dat Google misbruik maakt van haar machtspositie door te dreigen de video’s van YouTube te verwijderen. Google is juist van mening dat de nieuwe muziekdienst alleen maar voordelen heeft voor de platenlabels en extra geld zal opleveren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>