FIFA verbiedt WK-spelers Beats koptelefoons te dragen

Dat de FIFA de belangen van haar sponsors hoog in het vaandel heeft staan is wel duidelijk na al het nieuws en de onrusten van de afgelopen weken. Nu is daar weer iets nieuws bijgekomen; vanwege de sponsoring van Sony mogen de voetballers tijdens officiële FIFA-evenementen niet met hun geliefde Beats-koptelefoons gezien worden.

De laatste jaren is het een bijna onontkoombaar fenomeen geworden, voetballers met Beats. Dit WK is dat dus anders, rond de wedstrijden en media-evenementen mogen voetballers alleen maar gezien worden met Sony koptelefoons, die driftig door het bedrijf zijn uitgedeeld. Dit lijkt echter nog niet echt aan te slaan, want er zijn nog maar weinig spelers gespot met een headset van de hoofdsponsor.

Beats daarentegen worden nog wel gewoon buiten de wedstrijden om gedragen. Zo werd de Braziliaanse sterspeler Neymar bijvoorbeeld bij een training gespot met de koptelefoons van Dr. Dre. Volgens marketing expert Ellen Petry Leanse zou het verbod wel eens averechts kunnen werken. Spelers worden nu in hun vrije tijd gezien met Beats, waardoor dus duidelijk wordt dat ze daar echt voor kiezen. De Sony koptelefoons daarentegen zijn nog niet echt een succes te noemen, ondanks dat ze van hogerhand er door worden gedrukt.

Voor wie alle controverse rond het WK gemist heeft, hier nog een leuk filmpje van de Britse komiek John Oliver:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>