Kate Bush keert vanavond voor het eerst sinds 1979 weer terug op het podium

Kate Bush begint vanavond aan haar reeks van tweeëntwintig concerten in het Hammersmith Apollo in Londen. Dit is pas de tweede concertreeks in haar bijna veertig jaar spannende loopbaan, en de eerste sinds 1979. De voorverkoop, die al plaats vond in maart, zorgde voor een enorme run op kaartjes; alle concerten waren binnen een kwartier uitverkocht.

Bush beleefde haar grootste hits met nummers als ‘Wurthering Heights’, ‘Running Up That Hill’ en ‘Cloudbusting’ in de jaren ’70 en ’80. Van optreden kwam het daarna echter niet meer, haar laatste echte concert vond in 1979 plaats in diezelfde Hammersmith Apollo. In de tussentijd bleef ze echter nog wel gewoon albums uitbrengen, haar twee laatsten, Director’s Cut en 50 Words for Snow, stammen allebei uit 2011.

Touren trok haar echter niet echt meer, vandaar dus de lange pauze in live-optredens. Bush heeft er ook bewust voor gekozen om de comebackreeks in het intieme Hammersmith Apollo te houden, gezien de snelheid waarmee die kaarten over de toonbank gingen had ze ook makkelijk Wembley kunnen vullen.

Sinds de aankondiging van de concerten eind maart speculeren de fans al wat ze kunnen verwachten van de ‘Before The Dawn’-reeks, zoals de evenementen in het Hammersmith officieel heten. Aangezien Bush op haar laatste albums niet vies is van een beetje experiment kan het makkelijk dat er vanavond ook enkele elektronische dingen op het programma staan. Aan de andere kant kan ze er ook voor kiezen om het intiem achter de piano te doen, met de veelzijdigheid van haar muziek liggen veel wegen open.

Terwijl de eerste gelukkigen haar vanavond al live mogen aanschouwen duurt het voor de mensen die kaartjes hebben voor de laatste concerten nog even. De reeks duurt, met enkele rustdagen tussendoor, tot 1 oktober. Of Bush daarna ooit nog weer het podium zal betreden is slechts gissen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>