De tien spannendste nieuwe albums van september

interpol

Een nieuwe maand, een nieuw lijstje. Dit zijn de tien albums waar we bij Alternative Blog het meest naar uitkijken in september:

Banks – GODESS (5 september)

De verwachtingen rond het debuut van de Amerikaanse zangeres Banks zijn, mede door een rij fijne singles als ‘Beggin For Thread’, hoog.

Avi Buffalo – At Best Cuckold (8 september)

Avi Buffalo maakte met hun self-titled debuut een aardige plaat. Inmiddels zijn ze toe aan hun tweede.

Death From Above 1979 – The Physical World (9 september)

Het was zo’n tien jaar stil rond Death From Above 1979, totdat eerder dit jaar duidelijk werd dat er eindelijk nieuw werk aan zat te komen. Inmiddels wordt reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe plaat van de electrorockers.

Interpol – El Pintor (9 september)

Interpols laatste release, Interpol uit 2010, was matig en geen enorm succes. Hopelijk weten ze op El Pintor de klasse van Antics en Our Love To Admire weer te benaderen.

This Will Destroy You – Another Language (15 september)

De Amerikaanse postrockers van This Will Destroy You nemen de tijd voor hun albums. Another Language is pas de derde sinds de oprichting van de band in 2005. Verwacht nu ook weer lang uitgesponnen gitaarmuren met zorgvuldig opgebouwde spanningsbogen.

Tweedy – Sukierae (16 september)

Wilco’s Jeff Tweedy zit sinds kort met zijn 18-jarige zoon Spencer in een band, toepasselijk Tweedy geheten. Sukierae is hun debuutplaat.

Alt-J – This Is All Yours (22 september)

Nog eentje met hooggespannen verwachtingen. Alt-J debuteerde heel sterk met An Awesome Wave. Voor hun ‘moeilijke tweede’ lijken ze echter een hele andere kant op te gaan, aan de ene kant valt dat te prijzen maar aan de andere kant zou het wel eens enorm tegen kunnen vallen.

Aphex Twin – Syro (22 september)

Aphex Twin’s laatste album Drukqs stamt uit 2001, wat bij heeft gedragen aan de mythe rond Richard D. James. Met SYRO komt hij nu terug en mag hij laten zien dat hij het nog steeds in de vingers heeft om legendarische elektronische albums te maken.

Bonnie “Prince” Billy – Singer’s Grave a Sea of Tongues (22 september)

Bonnie “Prince”Billy was al uitgebreid aan het touren, dus het is geen verrassing dat de folkheld ook met een nieuwe plaat komt.

Julian Casablancas + The Voidz – Tyrranny (23 september)

Het laatste album van The Strokes was niet veel bijzonders. Julian Casablancas gaat nu met zijn nieuwe band The Voidz proberen om in ieder geval die plaat te overtreffen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>