Snoepje van de Week? – OK Go – Here it goes again (video)

Aanvankelijk met je band amper een poot aan de grond krijgen, maar opeens alle aandacht trekken met een videoclip. Dat is wat het Amerikaanse powerpop-kwartet Ok Go is gelukt. In de clip van het best aanstekelijke liedje Here it goes again doen de heren in een enkel shot een drie minuten durend, knap gechoreografeerd dansje op zes loopbanden, de fitnessapparaten wel te verstaan.

Op internet is het filmpje in middels ongekend populair en na een optreden op de MTV Video Music Awards van eind augustus, mèt de loopbanden, loopt de verkoop van de single en hun tweede plaat Oh No in de VS al als een trein. Nu de rest van de wereld?

Op het Europese vasteland schopten ze het tot nu toe niet veel verder dan het voorprogramma van emopoppers Motion City Soundtrack. En hadden we zonder dit clipje überhaupt nu van deze jongens gehoord? Maar wellicht krijgt OK Go dankzij hun dansje volgend jaar leuke spots op de zomerfestivals? Vooralsnog vind ik het nummer heel aardig, maar de clip zelf stukken amusanter. Een goede gimmick dus. Het hele tweede album Oh No uitzitten, geproduceerd door Tore Johansson (The Cardigans, Franz Ferdinand), is door gebrek aan variatie lange zit. Qua catchy liedjes moeten ze het nog afleggen tegen flink wat Britse collega’s.

Door de met deze clip snel opgebouwde populariteit dus misschien iets meer dan een snoepje van de week, maar of we over drie jaar ook nog van ze horen? Oordeel zelf.

Bekijk de video Here it goes again van Ok Go:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snoepje van de Week? – OK Go – Here it goes again (video)

  1. Melkweg

    OK Go komt terug naar de Melkweg! Van deze band gaan we zeker meer horen, ze staan in ieder geval bevestigd voor 24 februari 2007…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>