Snoepje van de Week? – Klaxons

Gekte bij KlaxonsTerwijl de Engelse muziekpers alweer klaar lijkt te zijn met de wederopstanding van de ‘new rave’, moet ‘new rave’ band Klaxons nog het eerste optreden op Nederlandse bodem geven. Gelukkig is daar London Calling in Paradiso, waar deze Londenaren op vrijdag 24 november acte de présence geven. Wat was rave ook alweer? Ik zou zeggen: luister eens naar the Prodigy van 15 jaar geleden, die toen de standaard zette. Waar de term rave vandaan komt als het om Klaxons gaat, is me dan ook een raadsel. De band gebruikt hier en daar wat electronica, of een loeiende sirene en klinkt aangenaam opgefokt. En de felle kleuren in de video van Gravity’s Rainbow doen wat aan de rave van weleer denken. Maar raakvlakken met andere drukke Britse bandjes als the Futureheads, the Rakes, Shit Disco of het alweer ter ziele Test Icicles liggen meer voor de hand.

 

Hoe dan ook, de eerste singles Gravity’s Rainbow en Atlantis to Interzone waren een groot succes in Engeland en Klaxons was zelfs al op de festivals van Reading en Leeds te zien. Het debuut, Xan Valleys, komt op 17 oktober in ieder geval aan de overkant van de plas uit, waarop producers James Ford en Erol Alkan achter de knoppen hebben gezeten. Dat is in ieder geval ruim op tijd voor het London Calling-publiek om van te voren uitgebreider kennis te maken met Klaxons.

Zeg het maar, staan wij volgend jaar met duizenden tegelijk voor een immens festivalpodium met daarop Klaxons te drommen, de lichtgevende glowsticks en claxons in de hand? Of is dit te druk, te chaotisch, te lawaaiig voor het grote publiek? Ik hoor net als bij Arctic Monkeys de rechtvaardiging van de (Britse) hype niet ga voor de tweede optie.

Bekijk hier de video dan Gravity’s Rainbow.

/>

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>