De Kift is terug met 7

Prachtige, nieuwe Hollandsche waar is onderweg: het Zaanse collectief De Kift heeft na drie jaar zijn zevende album klaar, die de volstrekt logische titel 7 heeft meegekregen en vanaf 17 november in de winkel ligt. En daarop keert De Kift volgens eigen zeggen weer terug naar de Zaanse wortels, na zich een tijdje met opera te hebben beziggehouden op Vier voor Vier.

Dat betekent dus ongetwijfeld dat we weer heerlijk dwarse, theatrale rock met hectische blaaspartijen kunnen verwachten, met Nederlandse, bijna literaire en poëtische teksten over vreemde figuren uit vervlogen tijden. Dan weer vrolijk en uitbundig, dan weer weemoedig, zoals De Kift dat ook al deed op prachtplaten als Koper, Gaaphonger en Vlaskoorts. Speciale aandacht gaat altijd weer uit naar de zelf ontworpen verpakking van de cd. Eerder konden we het schijfje zoeken in een fotolijst en een sigarendoosje. Het zal mij dus benieuwen waar de band nu weer mee aan komt zetten. In ieder geval kunnen we komende winter weer live van ze genieten in het Nederlandse clubcircuit. En op vrijdag 17 november wordt het album gepresenteerd op het Haagse Crossing Border-festival.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Kift is terug met 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>