Muse laat the Knights of Cydonia los (video)

De heren van Muse belanden langzaam maar zeker op de top van hun roem – of zullen we ze nog eens in voetbalstadions aan het werk zien? Maar om de nog ongelovigen ook over te halen, zet het drietal een zwaar middel in: de nieuwe single Knights of Cydonia, het over the top bombastische slotstuk van hun laatste album Black Holes and Revelations. Queen on acid vermengd met een vleugje western, zie daarvoor de video. Een verband met een strip van Willy Vandersteen is niet bekend. De singlemarkt is dan misschien op sterven na dood, echte fans – en dat zijn er in het geval van Muse toch heel wat – zijn natuurlijk altijd blij met de extra B-kantjes. Helaas weten we nog niet wat het extra materiaal wordt, wel dat Knights of Cydonia op 27 november verschijnt, een dag voor het uitverkochte concert in de Brabanthallen in Den Bosch.

Of Muse ook nieuw zieltjes zal winnen door dit heftige nummer op de hele radioluisterende mensheid los te laten, ik weet het niet. Wie al niet van Muse houdt, zal dit een ronduit hysterisch nummer vinden. Maar waar ik de holle bombast van bijvoorbeeld the Killers niet geloof, hoor ik dat Muse het met dit spektakel wel mensens is.

Over spektakel gesproken, bekijk hier de gloednieuwe video van Knights of Cydonia.

Meer video’s in alle muziekstijlen vind je op videoclips.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>