Metallica verhoogt pensioen met clip-dvd, plus meer cashende bands

Kerst komt eraan! En dat is jaarlijks duidelijk te zien in de releaselijsten van de labels en platenmaatschappijen, die op de proppen komen met allerlei verzamelcd’s en dvd’s, uitermate geschikt als cadeautje en zodoende voor goede verkoopcijfers. Zo zullen duizenden metalliefhebbers maar wat blij zijn met een nieuwe DVD van ‘s werelds grootste metalband Metallica. Begin december bundelt de band al hun video’s op een schijf, na van de zomer weer goed te hebben gecashed met een stadiontournee zonder een nieuw album uit te hebben. Het veiligstellen van je pensioen, noemen we dat ook wel. De DVD krijgt de titel 2 of One mee, die op 4 december verschijnt. Van Nothing Else Matters tot Fuel en Enter Sandman tot het recentere St. Anger, alle video’s de band bij hun muziek maakte staat erop.

En daar zitten best spectaculaire stukken film bij: denk aan de bijna-speelfilm van One en de video I disappear, afkomstig uit de film Mission Impossible 2.

Andere megabands met een Best Of of livealbum (ook een verzamelaar) in de pijpleiding om de schatkist verder te vullen: Moby – Go (6 november), Jamiroquai – High Times (6 november), Rammstein – Volker Ball (13 november) U2 – Greatest Hits (alweer ja, 20 november), Oasis – Stop the Clocks (20 november), Foo Fighters – Skin & Bones, Depeche Mode – Best Of Collection (27 november). Releasedata onder voorbehoud.

Bekijk hier een video van Metallica, The Unforgiven.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Metallica verhoogt pensioen met clip-dvd, plus meer cashende bands

  1. Kleef

    Ik denk niet dat het verkeerd is als bands aan hun muziek willen verdienen. Het is hun werk en dat moet iets opleveren. Van alleen bewondering kan niemand een boterham smeren. Van Metallica heb ik nog nooit eerder een compilatie cd of dvd gezien, dus het is ze nog eens gegund ook. Bovendien zal een dergelijke compilatie voor veel mensen een eerste kennismaking betekenen, dus heeft het wel degelijk nut.
    Storender wordt het als recent nog prima carrière overzichten zijn verschenen, zoals bij U2 en Depeche Mode, dan vraag ik me wel af wat het nut is…

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Akkoord, tuurlijk mogen artiesten fatsoenlijk aan hun muziek verdienen, prachtig toch als je als muzikant van je kunst kan leven. En ik ben het met je eens dat een verzameling zijn nut kan hebben. Maar met dit rijtje namen hebben we het wel stuk voor stuk over rockmillionnairs (behalve Rammstein misschien?, die al rijk zat zijn en wel heel makkelijk hun extra centjes verdienen door wat oud werk bij elkaar te rapen of een opgenomen concert op een schijfje te kwakken. Daar is kortom niet hard (hooguit een avondje) voor gewerkt. En vooral die derde Greatest Hits van U2 in nog geen acht jaar tijd is wel heel dubieus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>