Thom Yorke: nieuw Radiohead-album begint ergens op te lijken (video)

Thom Yorke tijdens een concert afgelopen zomerAltijd interessant voor de fans, en daar reken ik mijzelf zeker toe: nieuws uit het Radiohead-kamp. In een boodschap over The Big Ask campagne inzake klimaatsveranderingen die zanger Thom Yorke op de website van de band plaatste, zit de boodschap verstopt dat het aanstaande zevende studioalbum waarachtig op iets begint te lijken – ‘starting to get somewhere, I think’ – en dat de opnames van de plaat eindelijk echt begonnen zijn. Enkele foto’s lijken dit te bevestigen. Zouden we het langverwachte nieuwe werk dan echt komend voorjaar al kunnen verwachten?

Ik hoop het van harte en ben razend nieuwsgierig welke vorm de nieuwe nummers die Radiohead tijdens de tour van afgelopen zomer al speelde uiteindelijk krijgen. En daar zaten na herbeluistering van concertopnames alweer een hoop parels bij die mijn verwachtingen in ieder geval torenhoog maken… Mmm, als dat maar goed gaat. Ik hou het opnameproces zo goed mogelijk in de gaten.

Bekijk hier een heel behoorlijke opname van het nieuwe, maar onder fans al een tijdje bekende Arpeggi, opgenomen op het Bonnaroo Festival in de VS. In ieder geval een van mijn favorieten onder de nieuwe songs, waarop Radiohead een beetje terug naar haar basis lijkt te gaan. Wat vind jij ervan?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>