Wetenschappers doen Sigur Ros, Art Brut en the Ronettes

We Are ScientistsOp het Europese vasteland kennen we het Amerikaanse We Are Scientists slechts van With Love and Squalor, hun eerste album verschenen via een platenlabel, en prima optredens in clubs en op Lowlands en Pukkelpop. Maar hiervoor bracht dit gitaartrio al albums en EP’s in eigen beheer uit. Vandaar dat voor hen (en voor label Virgin) de tijd rijp is om een cd uit te brengen vol b-kantjes en ‘zeldzame’ nummers plus een dvd met video’s en een liveconcert. Het ijzer smeden als het heet is, noemen we dat. De titel? Crap Attack. Nou, dat belooft wat.

Zelf doet de band er zogenaamd luchtig over. ‘It’s a load of crap’, zeggen de heren tegen NME. Maar eerlijk is eerlijk: voor de fans van deze band die niet onverdienstelijk put uit de eighties postpunk-poel (zie ook Bloc Party, Franz Ferdinand, Interpol, Editors), zal Crap Attack een leuk cadeautje zijn. Ik kijk zelf zeker uit naar wat deze wetenschappers hebben gedaan met hun covers van Hoppipolla van Sigur Ros, het beroemde By My Baby van the Ronettes en Art Brut’s Bang Bang Rock ‘n Roll. De DVD bevat een video voor ieder van de 12 nummers op With Love and Squalor en een concert opgenomen in het Londense Shepherds Bush Empire. Op papier ziet het er kortom uit dat dit pakketje meer dan die load of crap.

Bekijk hier van de video It’s a Hit, te vinden op With Love and Squalor.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>