Eigen Chinese Democracy voor herrezen My Vitriol

Bassiste Carolyn Bannister (My Vitriol) in opperste concentratieWeet u nog wie hét snoepje van de week van 2001 was? De leukste eendagsvlieg van dat mooie popjaar? Schijnbaar vanuit het niets was daar opeens My Vitriol, dat met het spectaculaire debuut Finelines een denderende en melodieuze mix van de dynamiek van Smashing Pumpkins en de breed uitwaaiende gitaren van My Bloody Valentine liet horen. De concerten waren niet minder overdonderend en pers en publiek waren razend enthousiast. En toen, in 2002 na anderhalf jaar touren langs zalen en grote festivals, werd het stil en vernamen we niets meer van dit Britse kwartet. Tot nu, want de Myspace van My Vitriol meldt dat er een nieuwe plaat klaar is (zien wij daar de van Axl Rose gejatte titel Chinese Democracy?). En begin volgend jaar moet ´ie verschijnen. Dit jaar speelt de band slechts één liveshow, en dat is op 24 november in Londen.

Zien we jullie volgend jaar ook weer aan deze kant van de Noordzee, heren en dame? Want jullie nieuwe nummer War of the Worlds en die andere demo´s smaken alvast naar meer. Kom terug!

Bekijk hier de video van Always Your Way, afkomstig van debuut Finelines.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>