Snoepje van de week? – Goose (video)

Goose‘Belgium does it again’, luidt een van de reacties op de website van Belgisch blad Humo op de recensie van Bring It On, het debuut van het Kortrijkse Goose. En inderdaad, dit jonge kwartet heeft met deze plaat een opzwepend, moddervet staaltje punkfunk afgeleverd. Hard en catchy. Dance met een rock-attitude. Of andersom, zo u wilt, vergelijkingen met Soulwax Nite Versions, the Rapture, Daft Punk en LCD Soundsystem liggen het meest voor de hand.

Was de band bij het winnen van Humo’s Rock Rally in 2002 nog een klassieke gitaarband, inmiddels zijn de gitaren ingeruild voor een computer, synthesizers en ronkende sequencers. "Eerst speelden we eigenlijk muziek die we niet wilden spelen", zegt bassist Mickael Karkousse in een interview met de Volkskrant. "We waren een rockband, maar voelden ons een beetje gevangen in de bezetting van gitaren, bas en drums. Dat was frustrerend. Het biedt niet veel ruimte voor experiment. In de kern zijn we een rock-’n’-rollband, zij het dat we naast gitaren, bas en drums ook elektronische instrumenten bespelen."

En nog geen maand na het verschijnen lonkt ook Engeland al. Waar sommige bands jarenlang proberen voet aan de grond te krijgen in het land van hippe popcultuur, heeft Goose van NME pardoes een acht voor het debuut gekregen. Vandaar dat de groep binnenkort mag opdraven in de hippe Londense Fabric en The Warehouse in Manchester. Al is dat niet hun eerste Engelse avontuur: Goose mocht al als supportact mee op tour met Soulwax door de UK.

Noemen we Goose binnen een paar jaar in één adem met Belgische grootheden als dEUS, Soulwax en Millionnaire of vergeten we ze volgend jaar na een ongetwijfeld succesvolle ronde zomerfestivals weer? Ga het vrijdag 20 oktober zelf uitchecken in Studio 80 aan het Rembrandtplein tijdens het Amsterdam Dance Event, meer concertdata op hun Myspace, of bekijk in ieder geval de video van Bring it on.

Eerdere snoepjes van de week:
- Ok Go
- The Fratellis
- The Horrors
- Klaxons
- The Sunshine Underground

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>