Alsnog een prijs voor Creep op UK Festival Awards

Jonny Greenwood geeft gitaar strijkbehandelingZou Radiohead er erg de schurft in hebben? Op het Britse V Festival, afgelopen augustus, besloten ze hun eerste hit Creep uit 1993 voor het eerst in vele jaren weer eens te spelen. Het nummer dat iedereen wel van ze kent en waar zanger Thom Yorke een grondige hekel aan heeft gekregen, omdat hij zich er niet meer in herkent. En we weten allemaal dat Radiohead allang tot zo veel meer in staat is dan dit simpele rocknummer laat horen.

Maar goed, het een keertje op een groot festival voor tienduizenden euforische toeschouwers spelen, dat kon er wel vanaf. Met als gevolg dat Radiohead donderdagavond met een UK Festival Award – hun enige trouwens – voor het meest memorabele festivalmoment naar huis ging…..Rare beloning, rare Britten. Een keer dat nummer spelen waar de band bij radioluisteraars voornamelijk nog bekend om staat en er iets mee winnen. Bizar.

Zeker als je bedenkt dat Muse de belangrijkste prijzen pakte – eerlijk is eerlijk: die geven een dijk van een show weg tegenwoordig -, die voor beste rockact en beste headliner. Laten we hopen dat het qua verdeling van deze awards een close call met Radiohead is geweest. Andere winnaars: Arctic Monkeys, The Kooks, The Streets, Primal Scream en…….Girls Aloud. NME heeft een keurig lijstje gemaakt van alle winnaars.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alsnog een prijs voor Creep op UK Festival Awards

  1. toolhead

    ze hadden er inderdaad heel lang een hekel aan, maar volgens mij hebben ze zich er overheen gezet. (Ze hebben het de laatste paar tours af en toe gespeeld.)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>