Concerttip: prachtige melancholie van Sparklehorse

SparklehorseNiet voor een gat te vangen. Dat is een belangrijk kenmerk van de muziek van Sparklehorse, de groepsnaam waaronder Amerikaan Mark Linkous sinds 1995 met tussenpozen wonderschone, melancholische muziek maakt. Ingetogen, dromerige composities met fluisterende zang, soms geleid door subtiele elektronica, worden plots zomaar verstoord door flarden harde gitaarrock. Na een pauze van vijf jaar is Sparklehorse terug met het prachtige vierde album Dreamt for light years in the belly of a mountain. Maandag 23 oktober geeft hij met band een concert in de Amsterdamse Melkweg.

Verwacht van Sparklehorse geen rare fratsen of drukke toestanden op het podium, maar een band die het ene na het andere bloedstollend mooie liedje speelt. Afkomstig van de nieuwste plaat, of van debuut Vivadixiesubmarinetransmissionplot ('95), Good Morning Spider ('98) of It's a Wonderful Life ('01). Het is lastig de beste van deze vier albums uit te kiezen, vandaar dat een concert wellicht de beste kennismaking is voor wie Sparklehorse nog niet kent.

Bekijk hier de video van It's a Wonderful Life, openingsnummer van de gelijknamige cd.

/>

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>