Sonic Youth harkt B-kantjes bij elkaar

Kim Gordon (Sonic Youth)2006 is een mooi jaar voor de Sonic Youth-fanaat. Het album ‘Rather Ripped’ dat deze zomer verscheen is weer prachtig, in december komt de band naar Den Haag en Brussel voor optredens en nu komt er in die maand ook nog een verzamelaar met B-kantjes, zeldzame opnames en covers uit. Ook al heeft Sonic Youth zich zover ik weet nooit bezig gehouden met iets rock ‘n roll-achtig als hotelkamers in puin slaan, het schijfje krijgt wel de titel The Destroyed Room: B-sides and rarities mee.

Wat er precies allemaal op komt te staan is nog onduidelijk, al zal het titelnummer, opgenomen ten tijde van Dirty (’92), vast niet ontbreken. Het is vooral de vraag of en zo ja, hoeveel nummers er op komen te staan van de eerder verschenen deluxe-edities van klassieke albums Goo en Dirty, ook al volgepropt met b-kantjes en ander onuitgebracht spul. Voor de fans te hopen niet al teveel, zodat The Destroyed Room sowieso de moeite waard wordt om aan te schaffen of om als mooi, tegendraads kerstcadeau te krijgen. De verzamelaar ligt op 11 december in de winkel.

Zie ook:
- Drukke avond voor Sonic Youth-gitarist op State X
- Sonic Youth op het Haagse State X New Forms

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>