Een weekendje in de stad met Bloc Party

Volgend jaar zullen een hoop (Britse) bands die in 2005 of 2006 hun doorbraak hebben geforceerd (Kaiser Chiefs, Editors, Bloc Party, enz) met die oh zo ‘moeilijke tweede plaat’ komen. En zo al dan niet bewijzen of ze meer zijn dan een eendagsvlieg. Kaiser Chiefs lieten onlangs weten 22 nummers te hebben opgenomen en er daar 13 of 14 uit te zullen kiezen. Maar Bloc Party heeft de tweede plaat met de titel A Weekend in the City inmiddels klaar, zodat die op 6 februari in de winkel zal liggen. Als we frontman Kele Okereke mogen geloven, zou de muziek wel eens flink anders kunnen klinken dan debuut Silent Alarm, dat vol staat met heerlijk gejaagde wave-rock voorzien van messcherpe gitaarriffs en een flinke scheut eighties new wave.

Voor A Weekend in the City liet de zanger zich volgens een persbericht namelijk inspireren door zowel ‘de levendige geluiden van een metropool’, als muziek van componisten Bartok en Philip Glass en R ‘n B-iconen Timbaland en de in 2001 overleden Aaliyah. Van dat laatste fronsen mijn wenkbrauwen enigszins, maar het maakt me ook wel nieuwsgierig. Producer is Jacknife Lee, die eerder met U2 en Snow Patrol werkte.

Zie hier de (voorlopige) tracklist met enkele raadselachtige titels:

01 Song for Clay (Disappear Here)
02 Hunting for Witches
03 Waiting for the 7:18
04 The Prayer
05 Uniform
06 On
07 Where Is Home?
08 Kreuzberg
09 I Still Remember
10 Sunday
11 SRXT

En bekijk hier nog eens de video van Banquet, prijsnummer van Silent Alarm.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>