Na twee jaar recycling toch nieuw Pixies-werk

The Pixies anno nuNa de Smashing Pumpkins ook vers reünienieuws over de Pixies! Na twee jaar voor grof geld hun legendarische rocksongs op alle grote festivals ter wereld te hebben gespeeld – en ja, ik heb daar drie keer intens van genoten – en maarliefst drie live-dvd’s te hebben uitgebracht, gaan Frank Black en co. vanaf januari volgend jaar toch de studio in om een gloedjenieuwe plaat op te nemen, de eerste sinds Trompe Le Monde uit 1991. Tenminste, als bassiste Kim Deal bereid is hiervoor haar nest.. eh, huis uit te komen, aldus Frank Black tegenover onze New Musical Express.

Als ik één bandreünie meer dan verdiend vond, was het wel die van de Pixies, de afgelopen tweeënhalf jaar. Bovendien waren ook veel oude fans die de band wél eind jaren tachtig aan het werk hadden gezien het er over eens dat de Pixies live nog nooit zo goed waren geweest. Niet gek, ervaring komt uiteraard met de jaren. Of het een goed idee is de herinnering aan sterk oud werk juist niet de herinnering te laten, iets wat je je ook bij de Smashing Pumpkins kunt afvragen, valt nog te bezien. Ook omdat veel zwakke songs op de laatste soloalbums van Frank Black soms ronduit gezapig klinken. Zou hij voor de Pixies wel weer knallers kunnen schrijven?

Black erkent dan ook dat er nog een hoop werk aan de winkel is voordat een nieuw album überhaupt geperst kan worden. ,,Maar als je jaren tourt en niet met iets nieuws op de proppen komt, wordt je al snel een braderieband", zegt de hoofd-Pixie. ,,En dat willen we niet. Dus moeten we ook in dit opzicht weer een vitale band worden. Het is een kwestie van er gewoon aan beginnen, denk ik." Voor de nieuwe plaat kunnen we trouwens nóg een best of van de Pixies verwachten, na Death to the Pixies en Wave of Mutilation ook alweer de derde. Voordat we iets nieuws van ze horen, maakt de band de naam van hun 2004 Sell Out Tour dus nog meer dan waar. Verdiende succesvolle reünie of niet, het uitmelken ervan begint nu serieus de spuigaten uit te lopen. It better be good, die nieuwe plaat.

Bekijk hier een opname uit 1988 van Hey! Toen de Pixies nog jaren jonger en tientallen kilo’s lichter waren.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Na twee jaar recycling toch nieuw Pixies-werk

  1. BigDeal

    da’s nog eens een “blast from the past”,

    ik volg de alternative-hoek al lang niet meer, maar de Pixies wil ik toch 1 keer live gezien hebben.

    De pumpkins mogen wel wegblijven, wat mij betreft.

    de VPRO djs zullen wel weer meteen gaan liggen kwijlen over zoveel moois.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Je had dus de afgelopen jaren niet de behoefte om Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop of de Heineken Music Hall te bezoeken voor de Pixies? Daar traden ze in 2004 en 2005 allemaal op. :)

      /   Reply  / 
  3. BigDeal

    Hallo Joris,

    je hebt gelijk, kansen genoeg, maar ik voel me geen Pinkpop type, Lowlands hoeft voor mij niet meer, Rock Werchter nooit geweest, Pukkelpop ook niet, HMH moet een afwalgelijke akoestiek hebben (hearsay), etc. Ik was meer een Dynamo-ganger. Ik ben -kortom- een Saaie Ouwe L*l geworden ;-) Ben nog wel naar Slayer geweest, meer mijn kopje thee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>