Concerttip: afscheid nemen van Arab Strap

Arab StrapOm te janken. Dat geldt voor hun niet bijster vrolijke muziek, in dit geval bedoeld als compliment. Maar we doelen op het feit dat het Schotse Arab Strap na tien jaar en negen albums het bijltje erbij neerlegt. Een lichtpuntje: zanger Aidan Moffat en multi-instrumentalist Malcolm Middleton laten ons niet in de steek zonder een fatsoenlijke afscheidstournee. Zo kunnen we gelukkig nog een keer genieten van hun over het algemeen droevige, met drank, drugs en mislukte liefdes doordrenkte songs. Bloedmooie tranentrekkers waarin de spaarzame momenten van geluk enkel kortstondig zijn.

We kunnen nog van Arab Strap live genieten en in de opvallend kleine zalen Rotown te Rotterdam op maandag 30 oktober en in Tivoli De Helling op vrijdag 10 november. Wie liever naar Brussel afreist, kan op 31 oktober terecht in de Botanique. Je zou zeggen dat grotere zalen niet zouden misstaan, zodat meer fans nog een keer van hun favoriete band kunnen genieten, maar door in kleine clubs lijkt intimiteit in ieder geval gegarandeerd.

Het einde van Arab Strap betekent overigens niet dat we niets meer van de heren zullen horen. Malcolm Middleton heeft al aardig wat succes met zijn soloplaten, waarvan het mooie Into the Woods de laatste is, en Aidan Moffat gaat druk in de weer met zijn project Lucky Pierre.

Lees hier een interview van Kindamuzik met Arab Strap. En bekijk hieronder de video van Arab Strap’s Turbulence.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>