Kurt Cobain: slapend rijk worden

Kurt CobainMaak je geen zorgen: ook als je al pak ´m beet 12,5 jaar onder de zoden/in je urn ligt, kun je nog altijd grof geld verdienen. Zakenwebsite Forbes heeft uitgerekend dat de in 1994 overleden Kurt Cobain het afgelopen jaar – van oktober 2005 tot oktober 2006 – de lieve som van 50 miljoen dollar heeft verdiend. Of beter gezegd: heeft vergaard. Daarmee is dit keer de voormalige Nirvana-frontman de Best Verdienende Dode Beroemdheid op aarde en verlost hij na vele jaren Elvis Presley voor een keer van deze eer.

Drie maal raden naar wie die centen uiteindelijk zullen gaan? Deze titel heeft Cobain vooral te danken aan zijn zorgzame weduwe Courtney Love, die voor vele miljoenen een aandeel van 25 procent van Nirvana´s muziekcatalogus heeft verkocht aan een muziekuitgeverij PrimeWave. Op die manier mag de muziek van de band gebruikt worden in tv-programma´s en films. In reclamespotjes zullen we de muziek niet horen, heeft het mediabedrijf al beloofd. All Apologies was wel al te horen in een aflevering van Six Feet Under en Something in the Way dook op in de oorlogsfilm Jarhead. Naar verluidt duikt een Nirvana-deuntje binnenkort al op in CSI Miami. Weet iedereen nog wat er op de hoes van Nirvana-klassieker Nevermind stond?

En dan hier de complete top vijf van de best verdienende doden, met waar bekend de verdiensten erbij:

1. Kurt Cobain ($ 50 miljoen)
2. Elvis Presley ($ 42 miljoen, vorig jaar nog 45 miljoen, bummer)
3. Charles Schulz
4. John Lennon ($ 24 miljoen)
5. Albert Einstein

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>