Operazangeres covert Arcade Fire, Mars Volta en Band Of Horses

Ook al zijn die orkestrale covers op het nieuwe Scratch My Back van Peter Gabriel nog zo verzorgd en met respect gemaakt, man’s manier van vertolken is niet aan mij besteed. Iets soortgelijks geldt normaliter ook voor die ijslijk hoog uithalende sopranen uit de operawereld, maar toch word ik nieuwsgierig naar het aanstaande coveralbum van de Amerikaanse sopraan Renée Fleming. Deze drievoudige Grammy-winnares vertolkt normaliter de beroemde opera’s van onder anderen Mozart, Verdi en Dvořák en was ook in de derde Lord of the Rings-film te horen. Op haar nieuwe album Dark Hope waagt ze zich aan uitvoeringen onder meer Arcade Fire, Band of Horses, Death Cab For Cutie en, houdt u vast, The Mars Volta. 

Inderdaad: ik kan niet wachten om te horen hoe duizelingwekkende progrock van The Mars Volta klinkt in operastijl. Hoewel: de keuze is gevallen op het vrij rustige With Twilight Is My Guide van het album Octahedron. Intervention van Arcade Fire (net als in het origineel met kerkorgel?) kan ook een boeiende bewerking worden.

Dark Hope komt uit op 8 juni en bevat ook covers van onder meer Willy Mason, Jefferson Airplane en Duffy. Gaat in ieder geval op het lijstje ‘beslist eens te beluisteren’. Met de kanttekening dat ‘ie in ieder geval uit gaat bij nummer elf, een zoveelste uitvoering van Leonard Cohen’s opeens zo populaire Hallelujah.

Tracklisting Dark Hope (via):
1. “Stepping Stone” (Duffy)
2. “No One’s Gonna Love You” (Band Of Horses)
3. “Soul Meets Body” (Death Cab For Cutie)
4. “Today” (Jefferson Airplane)
5. “Oxygen” (Willy Mason)
6. “With Twilight As My Guide” (The Mars Volta)
7. “Intervention” (Arcade Fire)
8. “Mad World” (Tears For Fears)
9. “Endlessly” (Muse)
10. “In Your Eyes” (Peter Gabriel)
11. “Hallelujah” (Leonard Cohen)

Renee Fleming in de rol van Contessa in Mozarts Le Nozze Di Figaro – Dove sono

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>