Wavves terug met King Of The Beach, concert in Paradiso

Na een roerig jaar voor Nathan Williams uit San Diego, a.k.a. Wavves, met veel in drank gedrenkte optredens een sporadische scheldpartij op het podium, keert Wavves deze zomer terug met nieuw album King Of The Beach. Een derde Wavves-plaat waar label Bella Union alvast enthousiast over is, dankzij de omschrijving ‘the punk rock record that wil define 2010.’  Dat is een link grote belofte: de nieuwe plaat zou een stuk rijker en ambitieuzer klinken dan de lo-fi vuilnisbakken-noisepunk op de eerste twee Wavves-albums. Dankzij Stereogum kun je horen dat dit waarschijnlijk geen leugentje is; hier staat voorproefje Mickey Mouse en een nummer genaamd Cool Jumper – niet op de plaat -, waarop de vollere gitaarnoise gezelschap krijgt van elektronica en andere experimenten.

King Of The Beach werd bovendien opgenomen in een heuse studio in de staat Mississipi in plaats van op een laptop in een garage. Assistentie werd verleend door studioeigenaar Dennis Herring, die zich ook met de twee jongste Modest Mouse-platen bezig hield. Williams: “Ik heb dezelfde plaat al twee keer gemaakt. Ik wilde iets anders, iets veel groters en ambitieuzers. King Of The Beach komt uit op 2 augustus, zou wel eens zwaar fantastisch kunnen worden, en heeft de volgende tracklisting:

01 “King Of The Beach”
02 “Super Soaker”

03 “Idiot”

04 “When Will You Come?”

05 “Post Acid”
06 “Take On The World”
07 “Baseball Cards”

08 “Convertible Balloon”

09 “Green Eyes”

10 “Mickey Mouse”

11 “Linus Spacehead”

12 “Baby Say Goodbye”

Mooie rode kater op de hoes ook.

Als dit maar niet wordt ondergesneeuwd door de release van een of ander Canadees indiebandje, op dezelfde dag. Wavves geeft op zondag 25 juli een concert in Paradiso. Voorverkoop van kaartjes à 10 euro vanaf zaterdag 29 mei.

Ouder werk: Wavves – No Hope Kids

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wavves terug met King Of The Beach, concert in Paradiso

 1. AJ

  Supergoed nieuws, een van de vetste bands van vorig jaar!

    /   Reply  / 
  1. Freek

   Nog niet echt overtuigd, dop!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>