Luisteren: stukjes van alle 16 nieuwe Arcade Fire-nummers

Ook zo nieuwsgierig naar het geheel van zestien nieuwe nummers dat derde Arcade Fire-album The Suburbs vormt? Om de spanning nog wat verder op te voeren zijn er nu via Soundcloud fragmenten van ieder 30 seconden online staan van ieder nieuw Arcade Fire-liedje, inclusief de nummers die we al kenden. Al valt er aan de hand van zulke kleine stukjes natuurlijk nog niet veel over de muziek te zeggen, wel kun je nu al horen dat deze collectie songs wel eens een erg sterk geheel zou kunnen vormen. Hoor het zelf.

Opmerkelijkste moment bij dit voorluisteren: de eighties-achtige beat van Sprawl II. Het album komt uit op 2 augustus, drie dagen later kun je via YouTube live een Arcade Fire-concert vanuit New York bekijken. Uw eerste eigen indrukken na het horen van de fragmentjes zijn zeer welkom in de comments.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Luisteren: stukjes van alle 16 nieuwe Arcade Fire-nummers

  1. johnny

    jawel! ik hou niet zo van dit soort kreten, maar ik zeg alvast album van het jaar 2010.

      /   Reply  / 
  2. Rob(V)

    Zal ik … zal ik … ?
    Nee, toch maar niet: ik wacht tot 2 augustus!

      /   Reply  / 
  3. Paul

    Hij schijnt gelekt te zijn……….

      /   Reply  / 
  4. Pieter

    Yup, ben nu aan het luisteren.

      /   Reply  / 
  5. johnny

    waar waar waar waar?

      /   Reply  / 
  6. Pieter

    Ik weet niet of Joris het waardeert als ik links naar semi-louche websites publiceert. Als je een beetje handig googlet, kom je er vanzelf. Ik ben er ook al een torrent van tegengekomen.

      /   Reply  / 
    1. Rob(V)

      Nee, nee en nog eens. Geen stukjes of lekken. Ook ditmaal wacht ik af. Zeker omdat de releasedatum ook mijn eigen releasedatum was/is: een mooier cadeau kan men zich niet wensen, toch?
      Bijzonder hoe snel tegenwoordig albums lekken overigens. Een paar uur nadat dit bericht verscheen op alternative.blog zag ik al her en der de gelekte versie verschijnen op blogs en torrentsites. Hoe moeilijk is het tegenwoordig om iets geheim te houden …. En hoewel ik er zelf ook vaak gebruik maak van dit premature (illegale) aanbod, vind ik het ook wel weer jammer dat het “spanningsvolle wachten” op deze manier steeds meer verdwijnt.

        /   Reply  / 
      1. Joris Rietbroek Auteur

        Ik zit nu met veel plezier te luisteren, op het eerste gehoor een volslagen ander sfeertje dan op Neon Bible in ieder geval. Snel gelekt? Een weekje van tevoren vind ik niet heel snel, en fans wachten al zo lang verwachtingsvol, dat het niet raar is dat blogs en torrentsites hier zo fanatiek bovenop springen… Overigens schijnen enkele platenzaken The Suburbs al onder de toonbank te verkopen. Meer mensen die dit kunnen bevestigen?

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Als dat bevestigd kan worden, dan wil ik graag weten waar. Dan haal ik hem meteen op. Want ik download hem dan misschien wel een week eerder, maar ik ga nog altijd netjes naar de platenzaak om de cd’s te kopen.

            /   Reply  / 
        2. Rob(V)

          Je hebt gelijk: het is alweer eind juli, wat vliegt de tijd …. Vaak vind ik inderdaad al weken, soms maanden van te voren, gelekte versies. Toch denk ik soms met weemoed terug naar de tijd waarop ik op de releasedatum in de winkel samen met het personeel wachtte op de Van Gend & Loos zending of zelfs een personeelslid, dat zelf een doosje lp’s bij Boudisque afhaalde. Enfin, opa vertelt.
          Hoe het ook zij, ik wacht in ieder geval de bestelde Special Edition rustig af! Ben erg benieuwd.

            /   Reply  / 
  7. Bart

    Mijn weekend kan in ieder geval niet meer stuk :-D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>